INFINITE – Mark Wahlberg i lättglömd sci-fi-action

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Antoine Fuqua
Skådespelare: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson, Dylan O’Brien, Jason Mantzoukas
Land: USA
År: 2021
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
Längd: 106 minuter
Visas på Netflix
Betyg: 2

Märkligt oengagerande sci fi-sak med tanke på ämnet, tidigare liv, och en påkostad inramning. Någon slags uppdaterad version av Highlander, men mer obegriplig och framför allt mer ointressant. Främst beroende på det tramsiga manuset centrerat kring något konstigt stålaktigt “ägg” som på något sätt ska kunna förinta mänskligheten och som den onda och goda sidan av “infinites” (reinkarnerade) fajtas över.

I huvudrollen finner vi allas vår Marky Mark Wahlberg och för regin står Antoine Fuqua, som gjort några fina saker (exempelvis Training Day, 2001), men som jag allt mer börjar ge upp hoppet om efter minst lika många skitfilmer som väl godkända.

Lite som en sämre James Bond-film

Dylika filmer skall antingen göras med en liten glimt i ögat, något åt serietidningshållet, eller så brutalt realistiska som möjligt trots eventuellt långsökt manus. Här blir det varken det ena eller andra, varken hackat eller malet, som det så vackert heter. Lite som en sämre James Bond-film.

Inte det minsta eggande

Trots en hel del objektivt sett hyfsade actionscener bryr man sig efter de inledande minuterna inte ett dugg om varken handlingen eller dess karaktärer. Lättglömt är bara förnamnet.

Det stora felet ligger med andra ord i manus, sagan om ägget är inte det minsta eggande – åtminstone inte med detta enbart på papperet hårdkokta skal. En film utan själ.

print

Våra samarbetspartners