HOLLYBLOOD – tempofylld parodi på Twilight betydligt roligare än de flesta komedier på Netflix

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Jesús Font
Skådespelare: Óscar Casas, Isa Montalbán, Jordi Sánchez, Carlos Suárez, Lara Boedo
Land: Spanien
År: 2022
Genre: Fantasy, Skräck, Komedi
Längd: 87 minuter
Visas på Netflix
Betyg: 3

Ännu en Netflixpremiär, denna gång på en spansk vampyrkomedi som jag inte vet om den ursprungligen är en Netflixproduktion, eller om den bara distribueras av Netflix utanför Spanien.

Hollyblood, i regi av Jesús Font, är en rätt fånig liten komedi, som kommit några år för sent – men som lyckas vara roligare än jag trodde den skulle vara. Filmen är absolut inget speciellt, men jag hade inte tråkigt och jag skrattade flera gånger.

Parodi på Twilight

I den här filmen är Hollyblood titeln på en populär vampyrfilm; en film i filmen, alltså. Det är en parodi på Twilight, och det är därför jag tycker att filmen kommit lite för sent.

Det handlar om några tonåringar om alla spelas av skådisar i 25-årsåldern. Óscar Casas spelar den blyge Javi, som inte vågar prata med Sara (Isa Montalbán), en söt tjej på skolan han är hemligt förälskad i. Han vet att hon älskar vampyrer, så därför har han under kvinnligt alias öppnat ett konto på ett vampyrforum Sara brukar besöka. De blir vänner online, men Sara vet inte att tjejen på forumet är Javi.

Låtsas vara vampyr

På premiären på den senaste Hollyblood-filmen sker en olycka, och Javi räddar Sara från att krossas på ett sätt som får det att se ut som om han har superkrafter. Han hade bara tur, men detta får Sara att tro att han är vampyr. Nu får Javi idén att han kan få ihop det med Sara om han låtsas vara vampyren Azrael – så det gör han.

Nu visar det sig att vampyren Azrael (Piero Mendez) finns på riktigt – han är den nye eleven på skolan som alla tjejer trånar efter. Carlos Suárez spelar en lite mobbad, överviktig kille som heter Diego. Han är också besatt av vampyrer – men han vill döda dem. Först försöker han påla Javi, men när han upptäcker att Javi bara är en fuskvampyr, ger han sig, i sällskap med Sara, Javi och Javis käcke farsa, iväg efter Azrael.

Mindre korrekta skämt

Tempot är högt i den här filmen. Filmen i filmen, Twilight-parodin, alltså, är jätterolig – en vampyr med bar överkropp hugger ved när han pratar med sin stora kärlek, då kommer en varulv med bar överkropp, och kort därpå kommer en sheriff som har bar överkropp även han. Det finns är en hel del skämt i filmen som är, vad ska vi säga, något mindre korrekta, vilket känns rätt uppfriskande, faktiskt.

Roligare än andra komedier på Netflix

Som sagt: det här är absolut inget speciellt, men jag tyckte ändå att Hollyblood var betydligt roligare än de flesta andra komedier, vampyrfilmer, och vampyrkomedier på Netflix – som till exempel DAY SHIFT, som kom häromveckan.

När jag tittar på huvudrollsinnehavarnas filmografier upptäcker jag att jag sett flera filmer med dem. Óscar Casas var med i Barnhemmet när han var barn, och förra året var han med i XTREMO – och den var även Isa Montalbán med i.

print

Våra samarbetspartners