END OF THE ROAD – Queen Latifah-thriller förvandlas till färgglad skräckfilm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Millicent Shelton
Skådespelare: Quenn Latifah, Ludacris, Mychala Lee, Shaun Dixon, Beau Bridges
Land: USA
År: 2022
Genre: Action, Brott, Drama
Längd: 89 minuter
Visas på Netflix
Betyg: 3

Ännu en Netflixpremiär på en Netflixproduktion, denna gång på en thriller i regi av Millicent Shelton, som tidigare mest gjort en farlig massa avsnitt av TV-serier.

Jag hade inga höga förhoppningar alls när jag slog mig ner för att se den här filmen. Jag började titta mest för att det var en ny film jag skulle kunna recensera här på JPS Media Men jag måste tillstå att End of the Road var lite bättre än förväntat. Åtminstone efter ett tag.

Dyker upp pårökt

Det börjar ganska illa och jag ångrade att jag beslutat mig för att se den. Brenda (Queen Latifah, som också producerat) och hennes två barn har ekonomiska svårigheter, och måste flytta från Los Angeles till Texas. Med sig på en roadtrip till deras nya bostad har de Breandas bror Reggie (Chris Bridges aka Ludacris). Reggie dyker upp lite pårökt. Brenda tycker att de ska be till Gud, så det gör det. Sedan pratar de om hiphop. De är alltså religiösa och gillar hiphop, och jag tänkte, jamen vaffan?

Hillbillies, modell Den sista färden

Nå. De ger sig iväg i sin fullastade bil, och det bär sig inte bättre än att vägen de ska ta är avstängd, så de måste köra en omväg mitt ute i ingenstans i Arizona. När de stannar för att tanka trakasseras tonårsdottern av två hillbillies modell Den sista färden, de två rasistiska killarna jagar sedan Brendas familjen ett tag.

Familjen tar in på ett billigt motell, och där händer det grejor. De hör bråk i rummet intill, följt av ett pistolskott. Någon flyr. Eftersom Brenda är sjuksköterska, störtar hon in i rummet intill, där hon hittar en skjuten man. Han dör. Reggie i sin tur hittar en väska full med pengar. Den lägger han vantarna på utan att säga något till Brenda.

Mäktig knarkhandlare inblandad

Beau Bridges, som är 81 år gammal, spelar polisen kapten Hammers. När han anländer till brottsplatsen har de andra poliserna som redan är där skickat iväg Brenda och hennes familj. Det var ju inte bra, tycker Hammers. En mäktig knarkhandlare som heter mr Cross verkar vara inblandad, och han kommer inte att ge sig förrän Brenda och de andra är döda. Hammers letar upp Brenda för att varna henne. Brenda i sin tur gillar inte att Reggie snott pengarna, vilket han nu berättat.

Filmen ändrar spår

Än så länge är End of the Road en ganska oinspirerad thriller. Inga överraskningar. Lite småtråkig. Huvudpersonerna gör dumma saker mest för att om de inte gjorde det, hade det inte blivit någon film. Men! Plötsligt ändrar filmen spår, och förvandlas till en kul B-film av lite gammaldags slag.

En jävel på att slå folk på käften

Väskan med pengarna hamnar på avvägar. Den stjäls av ett gäng galna nazister som bor i ett husvagnsläger mitt ute i öknen, där de festar som Humongous’ gäng i The Road Warrior, och Brenda måste fajtas med dem. Det visar sig lika plötsligt som oväntat att hon är en jävel på att slå folk på käften.

Därpå följer en oväntad twist och vi får redan på vem Cross är, och då förvandlas filmen till något slags skräckfilm, som är färgglad som en Stuart Gordon-film från 80-talet. Det hela slutar med splatter.

Omedvetet dum och ologisk, men rolig

Jag vet inte om betyget nedan är ett överbetyg, men efter ett tag kom jag på mig med att underhållas av End of the Road. Den är väldigt dum och ologisk, och jag har ingen aning om huruvida detta är omedvetet eller ej. Jag tyckte att filmen var rolig, och jag vet inte om det är meningen att jag ska tycka det!

print

Våra samarbetspartners