MALMÖ REDHAWKS: Kanadensisk back fullbordar truppen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den senaste tiden har Redhawks sportchef, Björn Liljander, letat efter en back för att fullborda lagbygget inför den stundande SHL-säsongen. Nu har han funnit det han sökt. Den 25-årige kanadensaren Thomas Schemitsch är klar för spel i Redhawks.

– Vi är glada över att kunna få hit Thomas. Han är en duktig tvåvägsback som ska kunna hjälpa oss i alla spelformer. Vi har främst eftersökt en högerskytt för att komplettera vår befintliga backbesättning, något som ger oss fler möjligheter och alternativ i olika situationer, säger Björn Liljander och fortsätter;

– Som spelare besitter Thomas ett bra lugn med pucken samtidigt som han är solid i sitt defensiva spel. Han är stor, men rör sig ändå på ett bra sätt. Nu kommer han till oss i en bra ålder och han är hungrig på att ta nästa steg i karriären.

Thomas Schemitsch ansluter efter sex raka säsonger i AHL, där han spenderat de två senaste med Cleveland Monsters. Sammanlagt har han hunnit med 318 AHL-matcher, på vilka han noterats för 103 poäng, fördelat på 32 mål och 71 assist.

– Jag är exalterad över den här möjligheten och ser verkligen fram emot att komma till Malmö. Jag ska erkänna att jag inte vet jättemycket om Malmö sedan tidigare, men jag har bara hört positiva saker om hela klubben med organisationen och laget. Dessutom ska stan vara väldigt fin. Väl på plats hoppas jag kunna bidra med ett starkt spel över hela banan. Jag följer gärna med upp i offensiven, men jag sätter stor stolthet i att ta hand om defensiven först, säger Thomas Schemitsch själv i en kommentar.

Backen kommer att bära #26 på ryggen på sin Redhawkströja och det nyskrivna kontraktet gäller över den här säsongen. Schemitsch kommer till Malmö Arena på måndag.

FAKTA / #26 Thomas Schemitsch
Född: 1996-10-26
Födelseort: Thornhill, ON, Kanada
Längd / vikt: 193 cm / 93 kg
Position: Back
Fattning: Höger
Klubbar i karriären: Mississauga Senators AAA, Toronto Titans AAA, Toronto Lakeshore Patriots, Owen Sound Attack, Springfield Falcons, Manchester Monarchs, Cleveland Monsters
Meriter: Draftad av Florida Panthers som 88:e spelare totalt 2015
Aktuell: Blir Redhawks sjätte nyförvärv inför säsongen
Har skrivit på ett ettårskontrakt och ansluter till resten av truppen på måndag

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners