MALMÖ REDHAWKS: Danska tonåringar klara

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Två talangfulla spelare är klara för spel i Redhawks till den kommande säsongen i DamEttan. Det rör sig om de båda danska 17-åringarna Nanna Stricker och Frida Kielstrup, som ansluter efter att tidigare ha spelat sin klubblagshockey på hemmaplan.

– Vi får in två unga och mycket lovande tjejer, som redan hunnit med att dra på sig landslagsdressen och representerat sitt Danmark i U18-VM. Det är två spelare som jag verkligen ser fram emot att få in hos oss och se hur de fortsätter ta steg i sin utveckling när de nu blir en del av vår verksamhet, säger Ellinor Rydell, huvudtränare och sportchef för Redhawks damlag, och fortsätter;

– Nanna har varit en av de främsta backarna i den danska ligan. Hon är skicklig i det fysiska spelet, något som passar extra bra för oss när nu tacklingar blir en del av hockeyn även på damsidan. När det gäller Frida har hon uppsidor inte minst i sin fina skridskoåkning, som ger henne förmågan att spela i ett högt tempo. Dessutom är hon stark i närkamperna vilket gör att hon ofta kommer ur sargduellerna med pucken i behåll.

FAKTA / #16 Frida Kielstrup
Född: 2005-03-21
Födelseort: Hvidovre, Danmark
Längd / vikt: 153 cm / 55 kg
Position: Forward
Fattning: Vänster
Moderklubb: Hvidovre
Klubbar i karriären: Hvidovre
Aktuell: Förstärker Redhawks och har skrivit på ett ettårskontrakt

De senaste säsongerna har Frida Kielstrup också kännt på spel i DamEttan med sitt Hvidovre, som dubblat med matcher både i Sverige och Danmark och under säsongen 2021/22 snittade hon en poäng per match på den här sidan av sundet.
– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Redhawks. Som Köpenhamnstjej har Malmö alltid varit ett lag jag följt, något som gör det extra roligt att nu få dra på sig tröjan. Jag är säker på att vi tillsammans har alla möjligheter att göra en riktigt bra säsong och för egen del ser jag framför mig att jag har väldigt goda förutsättningar att ta kliv i min utveckling både på och utanför isen, säger Frida Kielstrup själv i en kommentar.

FAKTA / #27 Nanna Stricker
Född: 2004-12-21
Födelseort: Charlottenlund, Danmark
Längd / vikt: 175 cm / 70 kg
Position: Back
Fattning: Höger
Moderklubb: Gentofte Stars
Klubbar i karriären: Gentofte, Herlev, Rödovre
Aktuell: Förstärker Redhawks och har skrivit på ett ettårskontrakt

Nanna Stricker kommer närmast från Rödovre där hon var tongivande från sin backplats under fjolårssäsongen.
– Det ska bli väldigt roligt och spännande att bli en Redhawksspelare. Att lämna Danmark och ta klivet in i den svenska ishockeyn är en utmaning som jag verkligen ser fram emot och något som jag tror kommer göra att jag utvecklas som spelare. Min längtan efter att säsongen ska dra igång är väldigt stor och vi har fina förutsättningar för att göra något riktigt bra av det här, säger Nanna Stricker själv efter att ha skrivit på sitt kontrakt.

Båda spelarna har skrivit på för den kommande säsongen. Frida Kielstrup kommer att bära nummer 16 och Nanna Stricker nummer 27.

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners