MALMÖ REDHAWKS: Landslagsmålvakten klar för en fortsättning i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sedan hösten 2018 har Lisa Jensen, 25, vaktat Redhawks målbur. Nu står det klart att det blir en fortsättning i klubben för den danska landslagsmålvakten, som undertecknat ett nytt kontrakt.

– Vi är naturligtvis glada över att få ha kvar Lisa hos oss. Hon är en väldigt skicklig målvakt, något hon inte minst bevisat under de senaste säsongerna. Hon har ett stort driv, att hela tiden fortsätta att utvecklas för att bli ännu bättre. Med Lisa som sista utpost vet vi att vi har en målvakt som räddar puckarna och som alltid kommer att göra allt för att hindra pucken från att passera mållinjen, säger Ellinor Rydell, huvudtränare och sportchef för Redhawks damlag.

Under sin tid i klubben har Lisa Jensen gång på gång visat prov på sin höga nivå när hon varit den främsta målvakt i DamEttan. Hon har även stor erfarenhet från den internationella scenen, på vilken hon de senaste två säsongerna representerat Danmark i både VM och OS och i slutet av månaden väntar också ett Världsmästerskap på hemmaplan, när världens bästa nationer kommer till Herning.

– Malmö har blivit ett andra hem för mig och jag trivs verkligen i klubben. Det gläder mig att kunna fortsätta min karriär här och jag brinner enormt mycket för att vi tillsammans ska kunna nå vårt mål. Nu längtar jag efter att få dra igång säsongen, säger Lisa Jensen själv i en kommentar.

Det nyskrivna kontraktet gäller över den kommande säsongen.

FAKTA / #30 Lisa Jensen
Född: 1997-02-26
Födelseort: Kastrup, Danmark
Längd / vikt: 165 cm / 60 kg
Position: Målvakt
Fattning: Vänster
Moderklubb: Ama’r Jets
Klubbar i karriären: Herlev, Hvidovre, Malmö Redhawks
Meriter: Dansk Mästare 2011, 2014, 2017 och 2018, Avancemang till A-VM 2019, VM-spel 2021, OS-spel 2022
Aktuell: Skriver nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners