JEFF BECK featuring JOHNNY DEPP, Amager bio, Köpenhamn den 28 juni 2022 – mörk show med fel kille i huvudrollen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Innan det annonserades att den 78-årige gitarrlegendaren Jeff Beck hade den medieaktuella skådespelaren Johnny Depp med sig hade det sålts omkring 500 biljetter. När nyheten kom om Depp sålde den snabbt slut. Man måste anta att biljetterna köptes av fans som älskar Johnny Depp för vad han har levererat på skärmen. För på en scen är han medioker på en nivå som kommer att motsvara till en hedervärd B-film.

Det måste handla en del om vänskap när en A-klassmusiker som Jeff Beck efter en kort men bra instrumentaluppsättning på bara 35 minuter överlämnade huvudrollen till Johnny Depp, som genom sin blotta närvaro fick ett (över)fullt Amager Bio att gnälla.

Som en ultralätt version av David Bowie

JPS Medias Belinda Hildebrandt kände att det nu fanns mer anledning att skratta – sedan att gråta. Eftersom Johnny Depps konstnärliga talang inte inkluderar sångdelen. Tillsammans med bland annat Alice Cooper och Joe Perry är han också en del av Hollywood Vampires, men i det sällskapet kan han som tur är gömma sig bakom de andra. Så bortsett från i några låtar spelar han i alla fall denna kväll en utmärkt biroll när han som bäst låter lite som en ultralätt version av David Bowie.

Kan bara spela och sjunga till husbehov

Men med Jeff Beck märkligt tillbakadragen – och själv placerad ensam längst fram, blev det alltför tydligt att den ganska besatte mannen bara kan sjunga och spela gitarr till något som påminner om husbehov – som verkligen motsvarar egna behov. För alla andra än en Hollywoodstjärna då det vill säga.

Självförtroendeboost via Beatlescover

Konserten avslutades symptomatiskt med The Beatles-klassikern A Day In A Life.För Johnny Depp fungerade detta tilltag nog mest som ett sätt att fylla på lite självförtroende ovanpå vad som förmodligen varit en tuff rättegångsomgång. Depp fick i alla fall här en garanterad självförtroendeboost via de förhållandevis generösa applåderna. Å andra sidan fick han också visa att man måste bli något bländad av personen/skådespelaren för att verkligen gilla musikern och sångaren.

PS: Ursäkta för bildbegränsningen. Det var fotoförbud, förutom för BT och Ekstra Bladet. Väldigt logiskt och ganska passande, för det är nog i den färgglada pressen som Depp passar bäst! Men vi bjuder på två bilder från Hollywood Vampires spelning i Sverige 2016.

Foto: Henrik Hildebrandt

print

Våra samarbetspartners