THE SADNESS – ni som gillar extremt splatter-röj lär inte bli besvikna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Rob Jabbaz
Skådespelare: Berant Zhu, Regina Lei, Ying-Ru Chen, Tzu-Chiang Wang, Emerson Tsai
Land: Taiwan
År: 2021
Genre: Skräck
Längd: 99 minuter
Format: Blu-ray, VOD
Distributör: Njutafilms
Betyg: 4

The Sadness är en taiwanesisk film, men den är skriven och regisserad av en kanadensare som är verksam i Taiwan; Rob Jabbaz. Detta är hans långfilmsdebut.

Ett citat på Blu-ray-omslaget jämför The Sadness med George A Romeros The Crazies , och det är nog en bra liknelse. Jabbaz film, som spelades in 2021, under pandemin, handlar om just en pandemi (eller kanske bara en epidemi?). Ett virus som gör folk mordiska. I princip är det här en zombiefilm, men de som drabbas av viruset blir inte levande döda; de kan fortfarande tänka och prata – men de får ett otäckt förvridet leende, och börjar genast att slakta folk och leva jävel så att litervis med blod sprutar. Vad som också sker, är att de blir kåta! De vill ha sex samtidigt som de mördar och bär sig åt.

Förvandlas till mordiska bestar

I handlingens centrum har vi Kat och Jim, en kille och en tjej som försöker hitta varandra i det blodiga kaos som plötsligt uppstått. Det är lättare sagt än gjort. Ibland försöker de hjälpa andra som jagas av de smittade, men det är inget som hindrar de som hjälps från att utan förvarning förvandlas till mordiska bestar de med.

Kontroversiella scener

Sadness har ett rykte om sig att vara urjävlig när det gäller våld och blod. Och jo, det här är väl inte precis en date movie. Om det nu inte är en tosing man ser filmen tillsammans med. Eller en likasinnad. Här finns några scener som nog kan anses kontroversiella; här finns sexorgier med folk indränkta i blod, och en snubbe använder en ögonhåla till att … Ja … Hmm …

Effekterna imponerar

Det här är en snyggt gjord film. Det ser ut som en “riktig” film. De praktiska effekterna imponerar. Regin är bra, tempot är högt. Först mot slutet, under den sista kvarten eller så, tappar den lite i tempo – men filmen är bara en timme och 40 minuter, så det gör inte så mycket.

Jag vet inte riktigt vad jag ska sätta för betyg på den här. Men, äh, jag höjer betyget ett snäpp. Om man gillar extremt, skoningslöst splatter-röj, lär man inte bli besviken på The Sadness!

print

Våra samarbetspartners