SOCIAL DISTORTION, Store Vega, Köpenhamn den 14 juni 2022 – punkarna kommer mest till sin rätt i klubbmiljö

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags igen. Blott tre dagar tidigare hade Social Distortion avnjutits på Sweden Rock i Blekinge inför 35.000 vrålande fans och i kväll är det Vega i Köpenhamn som gäller med en bråkdel av publikkapaciteten. Ett smockfullt Vega tar in ca 2.000 personer.

Innan Social Distortion äntrade scenen hade de med sig ett par uppvärmare. Först ut var Lovebreakers som körde en svängig indiepop (lite punk men mer rock’n’roll), och därtill lyckades göra en fräck cover på Mike Ness husgud Johnny Cash hit Jackson mitt i setet. Definitivt ett namn att lägga på minnet.

Det andra förbandet var Grade2, och här var det fullt ös från första ackordet. Detta var punkenergi i sin renaste form, som påminde om det sena 70-talet då tre ackord och fullt ös var det givna receptet.

Mest till sin rätt i klubbliknande miljö

Som nämndes inledningsvis såg jag Social Distortion på Sweden Rock bara för ett par dagar sedan utomhus inför en storpublik, så att nu kliva in i en mycket intimare miljö måste ha varit som natt och dag. Fast låtarna är nästan de samma känns det som två olika band. Social Distortion kommer mest till sin rätt i denna mer klubbliknande miljö än på de stora festivalscenerna.

Personliga favoriter saknades

Mike Ness och co. körde igång med instrumentala Road Zombie, och följde raskt upp med So Far Away och Bye Bye Baby. Vi talar verkligen djupdykning i Social Distortions repertoar här. Dock var covern på Chris Isaaks hit Wicked Game lite oväntad. Det bjöds även på nya låtar som Tonight, och under Don’t Drag Me Down bildades det hör och häpna till och med en liten mosh pit framme vid scenen.

Emellertid saknade jag personliga favoriter som Mommys Little Monster och Ball And Chain, men Prison Bound lades alla fall in för första gången den här turnén, och som avslutning fick vi Story of My Life och paradnumret Johnny Cash Ring of Fire.

Nytt album ska börja spelas in

På det hela taget tedde sig ljudet också riktigt bra. Dock hade Mike Ness problem med sin öronsnäcka till monitorn, så den rök redan efter tre låtar. Nu ser man fram emot det nya albumet som ska börja spelas in den 1 oktober.

Foto: Michael Lindström

print

Våra samarbetspartners