LET THE WRONG ONE IN – för dig som gillar det medvetet idiotiska och kladdiga specialeffekter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Conor McMahon
Skådespelare: Karl Rice, Eoin Duffy, Anthony Head, Hilda Fay, Lisa Haskins
Land: Irland
År: 2021
Genre: Action, Komedi, Skräck
Längd: 100 minuter
Format: DVD, VOD
Distributör: Njutafilms
Betyg: 2

Let the Wrong One In är inte en fantasifull uppföljare till Let the Right One In (och varför släppte den lille killen in den uråldriga vampyren som såg ut som ett litet barn – det var definitivt inte rätt val …). Let the Wrong One In är en irländsk skräcksplatterkomedi som tonalt sett liknar Shaun of the Dead med ett litet drag av Scream, och bör passa alla som gillar Edgar Wright och Wes Craven. Det är ingen stor budget här, men man kompenserar med massor av ketchup.

Inledningsvis får vi följa en möhippa i Rumänien – tjejerna festar loss och målar upp en schablon av “girls abroad behaving badly” – men en av dem möter en lång, mörk främling som biter henne i halsen.

Försöker undvika falla för nästa fix

Resten av filmen utspelar sig på Irland. Huvudpersonen är ett hårt prövat och underbetalt butiksbiträde med “trainspotting” som hobby. När hans bror än en gång kommer hem blek och påtänd är måttet rågat. Vad vill han ha nu? Mer pengar till droger? Nej, han ber bara om att bli insläppt … Som vi alla vet, enligt John Ajvide Lindqvists folklore, vampyrer måste be om lov för att bli insläppta. Och vi förstår att strulige brorsan har träffat på tjejen som blev biten under möhippedebaclet i Rumänien. Nu försöker han undvika för att falla för nästa fix (alltså att vilja ha mer färskt blod) och sprida smittan vidare.

Vild och vansinnig jakt

Huvudpersonen har valet att döda sin bror för att eliminera faran för sig själv, resten av sin familj, sina vänner och alla oskyldiga människor på hela Irland. Eller så kan han vara en god bror och hjälpa till så gott han kan …

Äventyret omfattar bland annat en bindgalen taxichaufför (spelad av Anthony Duffy, känd från Buffy the Vampire Slayer) som har ett sidoknäck som vampyrjägare. En vild och vansinnig jakt på ursprungsvampyren, som vi såg smitta tjejen i början, sätter igång. Karl Rice och Eoin Duffy spelar bröderna som går varandra på nerverna hela tiden.

Filmkväll med vitlökschips

Har du sett allt av Edgar Wright och Wes Craven flera gånger ,och gillar du filmer som är medvetet idiotiska med konstant överspel och kladdiga specialeffekter – då är detta den irländska filmen för dig. Det är bara att hälla upp ett par Guinness några Bloody Marys och fixa galen filmkväll med vännerna. Med vitlökschips till. För säkerhets skull. Sláinte!

print

Våra samarbetspartners