CANNONBALL 2022, Rådmanshaven, Næstved den 21 maj 2022 med bland andra D-A-D, THE SANDMEN & JUNKYARD DRIVE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Næstved har adderat ett nytt solitt inslag till den danska festivalskatten. Teamet bakom Cannonball, Michael H. Andersen, Frederik Schnoor och Erling Daell har alla interagerat för att få till denna Rock’N’Roll-festival, och bullade inte minst upp med en rad nyare danska och svenska namn, däribland Junkyard Drive, Søren Andersen och The Demetenes. För övrigt tre namn, som alla kan betecknas som fräscha friska fläktar inom rockgenren.

Inte minst de unga svenskarna i sistnämnda band uppvisade så mycket energi att de bokstavligt talat höll på att ramla ner från scenkanten. Som grädde på moset äntrade ovannämnde arrangören Frederik Schnooren också scenen under deras framträdande, och det är knappast en överdrift att hävda att detta tilltag var en hit.

Levererade starkt

Fast yngre namn i alla ära. Även välkända klassiska band som The Sandmen och D-A-D fanns representerade, och förstnämnda levererade som sig bör också mycket riktigt en stark spelning med sina mest kända sånger.

Trummis i en cirkuskarusell

D-A-D i sin tur hade fått äran att avsluta festivalen, och de gjorde det ”with a bang”. De råbarkade grabbarna kan uppenbarligen än, och för en gångs skull hade de placerat trummisen Laust mitt på scenen. I en cirkuskarusell, minsann.

En del av festen

Summa summarum; är du en rock `n roll-fan, som vill utforska , upptäcka och uppleva klassikerna inom genren på lokal dansksvensk nivå är det här en festival för dig. Vare sig det nu handlar om punk, melodisk- eller klassisk rock. Med detta synsätt som utgångspunkt kan Cannonball mycket väl bli en festival där just du kan vara en del av festen.

Vi talar i termerna en ny friskt fläkt bland de danska rockfestivalerna, helt enkelt. Så ”Hell Yes”. Vi ses 2023 igen.

Foto: Henrik Hildebrandt

Kompletta setlistor

print

Våra samarbetspartners