ALI McNAMARA : KATES BESYNNERLIGA PYSSELBUTIK – härlig feelgood om mysterium i det förflutna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Kate and Clara’s Curious Cornish Craft Shop
Förlag: Lavender Lit
Serie: St. Felix (del 3)
Översättning: Sofia Ejheden
Genre: Skönlitteratur i översättning
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-03-28

Efter otaliga caféer, bagerier och bokhandlar – nu är det dags för en ny feelgoodtrend som verkligen ligger i tiden: pysselbutiker! Bästsäljaren Kates besynnerliga pysselbutik utspelar sig i det charmiga Cornwall och originalets titel är Kate and Clara’s Curious Cornish Craft Shop. Försök säga det snabbt sju gånger i rad utan att snubbla på orden!

Kate är en singelmamma med mörka hemligheter i bagaget som flyttar till en riktig kustpärla i Cornwall och startar en pysselbutik för att komma bort från sitt röriga förflutna.

Jack har redan en affär där han säljer högkvalitativa konstnärliga produkter – och han kan för sitt liv inte förstå varför Kate vill öppna en konkurrerande butik som säljer … billigt skräp?!

Mörkt förflutet och ljust framtidshopp

Jack har liksom Kate ett mörkt förflutet, han är en skadad arméveteran, och liksom Kate hoppas han på en ljusare framtid. Ska de två finna varandra? När de väl slutat stormgräla om kvaliteten på konstnärsmaterial?

Claras mysterium

Kate hittar ett mysterium i sin pysselbutik, ett mysterium som stavas Clara – och Jack erbjuder sig att hjälpa till att lösa mysteriet. Ju mer Kate och Jack nystar och forskar, desto mer ser de paralleller mellan Claras öden och äventyr för sextio år sedan och sina egna liv.

Hur gick det för Clara? Och hur kommer det att gå får Kate och Jack?

Triss i Cornwall

Ali McNamara är en av Storbritanniens mest populära författare och det här är hennes tredje bok som utspelar sig i Cornwall. Alla böcker är fristående, och olika karaktärer kan göra biroller, cameos eller gästspel i varandras böcker.

Wish you were here …

Det är härligt att se att McNamara har skapat ett eget Cornwall-universe som hon utnyttjar till fullo. Det finns många vändningar och överraskningar som dyker upp under läsningens gång och miljöerna är så fint skildrade att det känns som ett vykort med den enkla klassiska texten: “Wish you were here …”

print

Våra samarbetspartners