SONIC THE HEDGEHOG 2 – uppstramad ensemble, mer realistiska effekter och Jim Carrey levererar med komik

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Jeff Fowler
Skådespelare: Jim Carrey, James Marsden, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Shemar Moore
Röster: Ben Schwartz, Idris Elba
Premiär: 2022-04-01
Betyg: 3

Regissören bakom den första och andra Sonic the Hedgehog-filmen är Jeff Fowler och lyckligtvis har han fått med sig Jim Carrey som den ondskefulle Dr. Robotnik även i uppföljaren.

Efter att ha bosatt sig i Green Hills hos familjen Wachowski är den blåe karismatiske lille Sonic ivrig över att få bevisa för sig själv och alla andra att han har det som krävs för att bli en sann hjälte. Hittills är det bara hunden som ser upp till Sonic, men hans chans kommer när Dr. Robotnik återvänder från svampplaneten. Denna gång med en ny partner, Knuckles, en otroligt stark röd liten figur på jakt efter en grön smaragd som har kraften att förgöra civilisationer.

Fight på liv och död i Sibirien

Sonic, som inte står högt i kurs hos Dr. Robotnik slår sig ihop med sin egen sidekick, Tails, en gul nyfiken räv med samma egenskaper som Karlsson på taket. Tillsammans ger de sig ut för att hitta smaragden innan den hamnar i Dr. Robotniks händer. Som en av de första anhalterna kommer de bägge till Sibirien. Där blir det en fight på liv och död vilket känns extra påfallande i dessa tider.

Jim Carrey levererar komik framför linsen

Som uppföljare har hela ensemblen stramat upp sig och effekterna blivit än mer realistiska. Sonics röst görs med stark inlevelse av Ben Schwartz och Jim Carrey levererar i sina låga prydliga mustascher det han är allra bäst på, komik framför linsen. Att det finns några logiska luckor gällande ett bröllop får man ta. Det finns kanske mer luckor i logiken att en igelkott är blå och rör sig snabbare än ett överljudsplan med raketbränsle i tankarna.

Sonic the Hedgehog 2 kommer säkerligen få addera fler siffror efter sitt namn inom kort.

print

Våra samarbetspartners