LILL-ZLATAN OCH MORBROR RARING – skimrar av småsköna hyss och skämt ur barnens perspektiv

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Christian Lo
Skådespelare: Simon J. Berger, William Spetz, Tibor Lukács, Agners Colliander, Danyar Zydaniloglu
Premiär: 2022-03-25
Betyg: 3

Den unga pojkflickan Ella (Agnes Colliander) tillbringar den mesta av sin tid själv på fotbollsplanen utan en massa jobbiga kompisar eller frånvarande vuxna. Där trivs hon allra bäst förutom när hon får träffa sin favoritmorbror Tommy (Simon J. Berger) som är Ellas allra bästa vän. De förstår varandra precis och gillar dessutom exakt samma saker, monster, Gröna Lund och massor av socker.

Drömvecka förvandlas till mardröm

När föräldrarna skall ge sig i väg till Mallorca väntas en drömvecka där Ella skall få bo hos Tommy. Men till hennes stora besvikelse kommer Ella inte få vara själv med sin morbror. Utanför dörren står en främmande man. Han heter Steve och är från Holland. Drömveckan förvandlas till en äventyrlig mardrömsvecka där Ella och hennes klasskompis Otto på olika sätt försöker göra sig av med Steve, Tommys nya pojkvän.

Allt ur barnens perspektiv

Filmen vänder sig helt och hållet till den yngre publiken och skimrar av småsköna hyss och skämt, allt ur Ellas och Ottos perspektiv, de vuxna hamnar i skymundan och utgör näst intill en kuliss, så som barn kan se vuxna.

Oklanderlig kemi

Att filmen är mer än politisk korrekt fungerar i sin helhet, mycket på grund av skådespelarnas oklanderliga kemi mellan varandra. Här har dessutom regissören Christian Lo sett till att Steve och Tommys kärlek inte själ fokus från Ellas växande insikt att vi alla kan må bättre av att ha vänner.

print

Våra samarbetspartners