JENNIFER BARK & STELLA LÖFVING : FÖRLÅT ATT JAG VÄCKTE DIG, JAG VAR BARA UTTRÅKAD – en bok som inte ska missas av alla som gillar missar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Pug Förlag
Genre: Humor, Katter som sällskapsdjur, Presentböcker
Antal sidor: 124
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2017-09-28

PostNord annonserade att de skulle ge ut ett häfte med kattfrimärken och bad folk att skicka in bilder på sina katter med motiveringar varför just deras katt skulle bli frimärke. Det kom in över 18.000 kattbilder på olika katter. Någon kommer att ha ett heltidsjobb en lång tid framöver bara med att titta på katter och läsa att kattiga motiveringar. Men alla vet väl innerst inne att internet uppfanns för att posta och dela kattbilder över hela världen – så går det att bli förvånad över detta enorma, bildade gensvar?

En god vän påpekade att PostNord borde ge ut en bok med kattbilder så att folk blev glada.

Svenska verser som blivit extra bra

Vill du bli glad direkt, utan att vänta på ett brev på posten, spana in Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad. En engelskspråkig produktion med snygga och roliga och naturliga kattbilder, ackompanjerade av rimmade, kattiga verser. Att översätta vers är inte alltid det lättaste. Men några svenska verser har blivit extra bra och fått en extra svensk (eller göteborgsk) twist. Som versen som ackompanjerar den eleganta bärnstensstrimmiga katten som gjort sig hemmastadd i en lövkorg. Här hörs ett eko av Håkan Hellström: “Känn igen sorg, för mig trädgårdskorg …” och katten berömmer slutligen (göteborgskt ordvitsigt) all “lövely” kattomsorg.

Att vara (ivägen) i alla lägen

Katter kan, med sin vighet, lätt tolka de mest utslitna uttryck. Livet på en pinne betyder så klart att man sitter på en pinne. Att gå en mil i någon annans skor betyder för en kattunge att man gör sig hemmastadd i skon (och använder den som toalett). Att tänka utanför boxen … är helt enkelt onödigt, eftersom det är roligare att gömma sig inuti boxen. Och sedan riva sönder den innerligt …

Slutligen besvaras den eviga frågan “Att vara eller inte vara” (i vägen) med det självklara att man ska vara (ivägen) – i alla lägen som finns!

En härlig, rolig, djurvänlig bok som inte ska missas – av alla missar och alla som gillar missar!

print

Våra samarbetspartners