MONSTERFAMILJEN : INGEN ÄR PERFEKT – står inte ut från mängden, men egentligen saknas inga ingredienser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Monster Family 2
Regi: Holger Tappe
Originalröster: Emily Watson, Nick Frost, Jessica Brown Findlay, Ethan Rouse, Emily Carey
Svenska röster: Adit Backman, Lisa Ajaz, Dorothea Norling, Cecilia Wrangel, Michael Blomqvist
Premiär: 2022-01-28
Betyg: 2

Familjen Addams, Hotell Transylvanien och nu Monsterfamiljen: Ingen är perfekt. Det är mycket animerat för tillfället som är och nosar i monsterkistan med syfte att underhålla matinépubliken, och egentligen är det väl ingen av dessa som direkt får en att tycka att marknaden direkt rosas. I alla fall inte fullt ut. Dessutom; vid en inbördes jämförelse får jag nog säga att Monsterfamiljen står sig mest slätt.

Sedan bör påtalas att den som initialt är förvirrad över upplägget behöver inte känna sig utanför eftersom detta alster i original märkligt nog bär titeln Monster Family 2, och ”ettan” släpptes såvitt jag förstår endast i tysthet på dvd då det begav sig. här i gamla Svedala.

Vänner förs bort

Fast hur som helst, det har blivit dags att återknyta kontakten med den udda familjen Wishbone, kvartetten som kan förvandla sig till monster vid behov när det krävs. Inte för att de har någon avsikt att göra det just för tillfället, men när deras ålderstigna vänner Baba Yaga och Renfield förs bort av den kavata lilla super-rödtoppen Mila Starr ser sig familjen tvungen att åter byta skepnad till sina lite mer skrämmande jag.

En värre plan för världen

Det blir en vild jakt runt världen där Mila Starr ständigt gäckar i synnerhet familjens lillebror till varulv, Max. Till råga på allt går han och blir betuttad i Mila också. För hon är ju både söt och rätt snäll. Egentligen. Alla missgärningar hon ställer till med beror på hennes manipulerande genier till föräldrar, som ruvar på en helt annan och värre plan för världen än vad de påstått för dottern.

Sedan avslutas alltihopa i ett klimax som mest påminner om en James Bond-upplösning med sedvanligt massförstörelse och häftiga stunts när den sista närkampen med skurkarna ska avhandlas. Fast med matinéfeeling, då förstås.

Animationen mer än okej

Rafflande är det hela dock, och om man nu ska försöka sig på att sammanfatta, så är det väl egentligen inga ingredienser som saknas för att det här skulle framstå som en vinnare. Till och med animationen är mer än okej.

God bruksfilm

Däremot är det svårt att bortse från att Monsterfamiljen på det hela taget både ter sig tämligen opersonlig och generisk. Här finns absolut inget som direkt får den att stå ut i mängden. Vi talar god bruksfilm som kan vara värd en titt för en ung publik svältfödd på sådant här, men inte mycket mer än så.

Skriven 2022-01-25

print

Våra samarbetspartners