SOUTH OF HEAVEN – gråtmilt melodrama övergår i gangsterthriller

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Aharon Keshales
Skådespelare: Jason Sudekis, Evangeline Lilly, Shea Whigham, Mike Colter, Jeremy Bobb
Land: USA
År: 2021
Genre: Action, Brott, Drama
Längd: 120 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: SF Studios
Betyg: 2

Annie (Evangeline Lilly) har väntat i tolv långa år på att Jimmy (Jason Sudeikis) ska komma hem och gifta sig med henne, efter att ha avtjänat ett fängelsestraff för beväpnat rån. Hon är döende i lungcancer. Han får ett återfall – och hamnar återigen på brottets bana. De båda turturduvorna får en smekmånad på mindre än 24 timmar innan allt går söderut.

Nej, South of Heaven handlar inte om thrash metal. Metal fans får leta någon annan stans för sin underhållning. Det här är långsamt, gråtmilt melodrama som så småningom tippar över i gangsterthriller. Efter att ha girat mellan olika genrer längs vägen. Det är lite som ett smörgåsbord där man hällt allt på tallriken på en och samma gång – och man undrar förtvivlat vad senapssillen gör mitt i ostkakan.

Bra på att springa trots lungcancer

Jimmy råkar köra på en maffiatorped som jobbar för en drogkartell och råkar gräva ner honom och råkar få med sig en väska med pengar och snart är alla ute efter Jimmy och Annie.

Annie är förvånansvärt pigg och bra på att springa för livet utan att bli andfådd, vilket är anmärkningsvärt för en karaktär som har långt framskriden lungcancer. Evangeline Lilly är fortfarande lika vältränad och entusiastisk som i Ant-Man filmerna. Tropen “milt vis och överseende cancerpatient” kan man gärna vara utan. Det är en av amerikansk films allra tröttaste.

Det blir aldrig riktigt hett

Jason Sudeikis har fått en bättre roll, och jobbar med sin förmåga att se ut som och agera som en förvirrad “everyman”, som osannolika saker bara händer.

Annars är filmen mest av allt ljummen. Visst det går det söderut, det går åt helvete – men det blir aldrig riktigt hett.

print

Våra samarbetspartners