COPSHOP – ett dödligt kammardrama som tar pulp fiction på blodigt allvar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Joe Carnahan
Skådespelare: Gerhard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder, Toby Huss, Chad L. Coleman
Land: USA
År: 2021
Genre: Action, Brott, Thriller
Längd: 107 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: SF
Betyg: 3

Platsen är Nevada, inspirationen är 1970-talets actionrullar och blaxplotationvåg. Valerie Young (Alexis Louder) är en före detta arméläkare med neonrosa nagellack som skulle kunna ge Pam Grier en match när det gäller tuffhet och attityd.

Numera har Valerie rollen som “rookie cop” och sheriff i någonstans i Nevada.
I cellerna hon bevakar finns Bob Viddick (skotten Gerard Butler) som är en hyrd kontraktsmördare som jobbar för maffian, och en känd fixare och maffiabedragare som skvallrat för FBI och därmed fått ett pris på sitt huvud, Teddy Murretto (Frank Grillo, känd från Captain America-filmerna).

Svaghet för coola one-liners

Muretto har sett till att han hamnat i en cell för att undkomma Viddick. Viddick har sett till att han hamnat i en cell för att komma åt Muretto. Viddick har en plan, och en svaghet för coola one-liners som även han själv medger är totalt obegripliga eller i bästa fall meningslösa.

Förrädare och köpta av maffian

Viddicks plan går om intet när en ny spelare kommer in på planen – en psykopatisk seriemördare med det ironiska namnet Anthony Lamb (Toby Huss). Slakten kan börja! Ja, maffian har också hyrt Lamb – men han verkar egentligen inte behöva få betalt för att döda, han har det inte bara som yrke utan också som hobby. Valerie Youngs kollegor dör som flugor. Fast en del av dem är också förrädare och köpta av maffian …

Vem blir last man standing?

Vem kan Valerie lita på? Något som hon funderar på, samtidigt som hon har fullt upp med att lappa ihop både egna och andras skador, vilket hon har rutin på från sin tid i armén. Vem blir “last man standing” i denna blodiga orgie?

Det här är ett dödligt litet kammardrama som tar pulp fiction på blodigt allvar.

Skriven 2022-01-16

print

Våra samarbetspartners