LANGUAGE LESSONS – ett minimalistiskt litet mästerverk i tidens anda

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Natalie Morales
Skådespelare: Mark Duplass, Natalie Morales, Desean Terry, Christine Quesada
Premiär: 2022-01-21
Betyg: 4

En dialog fångar här tredje partens intresse när två människor möts på ett charmfullt ödmjukt sätt. Med enkla medel och en inlevelse som kan skilja en lågbudgetfilm från synonymen lågbudget står Natalie Morales tillsammans med Mark Duplass bakom manuset i denna charmiga historia om den växande vänskapen mellan en spansklärare och hennes amerikanska elev. Tillsammans frambringar de essensen mellan två människor på videolänk som öppnar upp sig i förtroende för varandra.

Men likväl som vänskap växer kan de välja att stänga dörren mitt framför varandras sårbarhet på ett krasst och infantilt vis. Det är denna balans mellan tillit och hopp som verkligen får Language Lessons att blomma upp.

Oerhört aktuellt kommunikationsdrama

Natalie Morales står även här för regi och delar huvudroll med Duplass i detta oerhört dagsaktuella kommunikationsdrama. Det är intressant att det enkla åter igen kan förmedla så mycket energi och känslor som i fel händer kunde förvandlats till en kall kopp kaffe med för mycket socker.

OM du skulle välja att se denna film på datorn blir det paradoxalt nog i ett forum som gör oss än mer delaktiga än på bio, vilket kan ha varit en tanke från början.

Skriven 2022-01-21

print

Våra samarbetspartners