DON’T BREATHE 2 – kan överträffa alla taffliga 1980-tals uppföljare som den sämsta någonsin

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Rodo Sayagues
Skådespelare: Stephen Lang, Madelyn Grace, Brendan Sexton III, Adam Young, Rocci Williams
Land: USA
År: 2021
Genre: Action, Drama, Skräck
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: Sony Pictures
Betyg: 1

Don’t Breathe 2 utspelar sig åtta år efter ettan. I ettan bröt sig ett gäng ungdomar in i den blinde krigsveteranen Normans hus – där han har en kidnappad flicka i källaren. Ungdomarna gick ett grymt öde till mötes.

I tvåan har man försökt göra om Norman till den karaktär som tittarna ska sympatisera med – visst, han är fortfarande en kidnappare, en mördare och en våldtäktsman – men han är minsann snäll mot hundar!

Kidnappning i organdonationssyfte

Föräldrarna till hans kidnappade flicka, hans låtsasdotter Phoenix, kidnappar henne (?) och berättar att hon egentligen heter Tara. Men Phoenix hamnar ur askan och i elden. De slemma typerna tänker använda henne i organdonationssyfte.

Skaffar sig en ny hund

Norman i sin tur försöker kidnappa tillbaka flickan från angriparna, som dessutom har mage att döda hans hund. Nåja, han skaffar snart en ny hund. Detta är inte John Wick. Filmen är ett slags fanservice för fans som inte finns. Det här kan överträffa alla taffliga 1980-tals uppföljare som den sämsta och mest ologiska uppföljaren någonsin.

Skriven 2022-01-16

print

Våra samarbetspartners