KALLE ANKA JULALBUM 2021 : DEN GYLLENE JULGRANEN – ett av de bästa juläventyren med ett skimmer av H.C. Andersen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Semic
Serie: Carl Barks bästa
Genre: Serier
Antal sidor: 48
Format: Häftad
Utgivningsdatum: 2021-11-11

Kalle Anka på julafton är en tradition. Gärna i Carl Barks klassiska tappning. Den gyllene julgranen är ett av de bästa juläventyren, där Knattarna räddar julen och julens ande – som uppenbarar sig i form av en gyllene julgran.

Det hela har ett skimmer av H.C. Andersen-saga över sig – ni minns den lilla flickan med svavelstickorna som också såg julens ande och en lysande julgran. Men Knattarna slipper att frysa ihjäl. Dock riskerar de att kidnappas av en ondskefull häxa, som behöver Knattarnas tårar för att förstöra alla julgranar och all julstämning i hela världen.

Carl Barks har också gjort en fin homage till den allra första Disneylångfilmen Snövit, som levererade en av de allra mest ikoniska skurkarna någonsin.

Ett fyrklöver med fina äventyr

Det finns totalt fyra långa serieäventyr i denna volym. Jakten på den perfekta, gyllene julgranen. Kalle överraskar Knattarna med en julig piñata med oväntat innehåll. Kalle och Knattarna är på väg till Farmor Anka för att fira den bästa julen någonsin. Knattarna, som de flitiga Gröngölingar de är, planerar att träna upp Sankt Bernhardshunden Bolivar för att se till att han blir en riktigt duktig sökhund. Han ska rädda människor som blivit begravda i snölaviner. Det går inte riktigt som Knattarna har tänkt sig. Bolivar är nämligen rädd för snö … En rädd räddare? Kan man ha det?

Mys framför öppna spisen, med en god bok

Bolivar drar i alla fall det längsta strået till sist. Och visst är det trivsammare att mysa framför en tänd brasa med en god bok — som Carl Barks julalbum — än att gräva i snön. Vilket hundliv!

Det här är mys i kvadrat, med fyra av Carl Barks juligaste, vintrigaste, roligaste och mest spännande äventyr. Och visst har Barks fångat julens sagolika ande på mer än ett gyllene sätt …

print

Våra samarbetspartners