LAZARUS – David Bowies requiem och konstnärliga svansång kommer till Det Kongelige Teater

Klicka på bilden, för att se hela bilden

LAZARUS rummer 18 numre, som Bowie har håndplukket fra sit imponerende bagkatalog foruden en række nyskrevne sange til forestillingen inklusiv titelnummeret “Lazarus”

Lazarus er en musikforestilling af David Bowie og Enda Walsh, som er baseret på sci-fi-romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Trevis fra 1963, som i 1976 blev filmatiseret med Bowie i hovedrollen som rumvæsenet Thomas Newton.

Der er gået et halvt århundrede siden handlingen i The Man Who Fell to Earth. Thomas Newton (spillet af Laus Høybye) sidder i sin lejlighed på Manhattan, hvor han lever en alkoholiseret og isoleret tilværelse ude af stand til at dø. Hos sig har han sin assistent Elly (Johanne Louise Schmidt).

Newton er ramt af sorg og savn efter sin hjemplanet, som han ikke kan vende tilbage til, men han indgydes af håb, da en navnløs ung pige (Sofie Topp-Duus) vil hjælpe ham med at konstruere et fartøj, som skal fragte ham hjem.

Lazarus er Bowies svanesang. Han var dødsyg af kræft, mens han arbejdede på forestillingen, og premieren på Broadway i New York 7. december 2015 var sidste gang, han viste sig offentligt. Blot en måned senere, døde han.

Forestillingen indeholder David Bowies største sange, inklusiv “Life on Mars?”, “Changes” og “Heroes” samt fire nyskrevne sange, der er lavet specielt til forestillingen – herunder titelnummeret “Lazarus”, som var den sidste single, der blev udgivet i hans levetid, og som åbner med den profetiske linje: “Look up here, I’m in heaven”.

Lazarus spiller fra 21. januar – 6. marts på Skuespilhusets Store Scene, og den iscenesættes af Heinrich Christensen. Forestillingen er en co-produktion med Aarhus Teater.

Læs mere om forestillingen HER

Anmelderne om Lazarus på Aarhus Teater:

☆☆☆☆☆☆ – Kristeligt Dagblad
♥♥♥♥♥ – Politiken
☆☆☆☆☆ – Jyllands-Posten
☆☆☆☆☆ – Gaffa

© Det Kongelige Teater

print

Våra samarbetspartners