THE HARDER THEY FALL – hiphopen lika stort felgrepp som (western)filmen i stort

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Jeymes Samuel
Skådespelare: Jonathan Majors, Zazie Beetz, RJ Cyler, Idris Elba, Regina King, LaKeith Stanfield
Land: USA
År: 2021
Genre: Action, Drama, Western
Visas på Netflix
Betyg: 1

Fy fan, vilken shite! Netflix slår i dagsläget rekord med att överträffa sig själva i uselhet beträffande egenproducerade långfilmer med nya misslyckanden vecka efter vecka!

Vilda västernfilm där 90 procent av befolkningen tycks ha sitt ursprung i Afrika; är detta något som ska föreställa ett alternativt universum? Jag vet inte, jag begriper mig överhuvudtaget inte på denna shite. (Jodå, det fanns givetvis svarta gangsters på den amerikanska prärien även anno dazumal, men att de skulle blivit återinkarnerade från 90-talets Bronx har jag svårt att tro.)

Inte coolare än Tarantinos karaktärer

Och oj, oj, oj, vad coola alla våra svarta hip-hop-gunslingers med Idris Elba i spetsen är. 1000 ggr coolare än alla förebilderna, 70-talsblaxploitationstjärnorna, till och med. Coolare än Tarantinos och Leones karaktärer. Kalkylerat såklart, men där räknade man fel, dagens MTV-gangsters med urusla repliker i bagaget framstår enbart som pinsamma. Nej, det går inte att översätta Boyz n the Hood (1991) till vilda västern.

Lika stort felgrepp som filmen i stort

Soundtracket består av modern rapmusik och reggae, och visst, man skall få kunna ta nya grepp, men detta funkar inte heller, reggaen något litet kanske, men hiphopen blev ett lika stort felgrepp som filmen i stort.

De två kvinnliga huvudrollerna (till och med annars så stabila Regina King gör bort sig) är nästan ännu mer spyframkallande med sina stylade huvudbonader än de manliga motsvarigheterna. Befinner de sig på 1800-talet eller är de på väg att gå ut på catwalken 2021?

Pinsam hip-hop-western-shite!

Skriven 2021-11-19

print

Våra samarbetspartners