JODI TAYLOR : TIDEN VÄNTAR INTE PÅ NÅGON – roligare och ännu mer skruvat än Doctor Who och Harry Potter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Just One Damned Thing After Another
Förlag: Lind & Co
Serie: St Marys krönika (del 1)
Översättning: Lena Kamhed
Genre: Fantasy, Skönlitteratur i översättning
Antal sidor: 349
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-09-14

Gillar du Doctor Who eller Harry Potter? Drömmer du om något som är ännu roligare och ännu mer skruvat? I sådana fall … Varmt välkommen till Jodi Taylors St Marys krönika, här är en serie som är som är som skräddarsydd för dig! Välskriven, fantastisk story och pepprad med mörk, underfundig humor. Vansinniga uppdrag – och vansinnigt roligt!

Berättelsens protagonist, Max, erbjuds en tjänst på mystiska St Mary’s historiska forskningsinstitut. Men det handlar inte om ett vanligt jobb på en vanlig och konventionell akademisk arbetsplats. Bakom St Marys pampiga exteriör fasad döljer sig en ovanlig form historieforskning – där studieresor ingår. Tidsresor.

Berättelsen blir mörkare och farligare

Egentligen ska resorna bara vara till för en akademisk kartläggning över betydelsefulla historiska händelser, som varför dinosaurierna dog ut i slutet av Kritaperioden eller varför biblioteket i Alexandria brann ner, men berättelsen utvecklar sig och blir mörkare och farligare allteftersom tiden går (fram och tillbaka …).

Sprider kaos och förödelse

För våra hjältar har motståndare … Förutom att de verkar vara sällsynt otursförföljda. Olyckskorparna från St Marys lyckas sprida kaos och förödelse var de än drar fram i historiens kanaler. Men man kan ju alltid trösta sig med en god kopp te …

Det här är första gången som St Marys krönika kommer ut på svenska!

print

Våra samarbetspartners