MÅNS GAHRTON & JOHAN UNENGE : HUSET SILVERKNORRES GÅTA – med en tidstypisk och skojigt tillspetsad bild av lajvare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Hotell Gyllene Knorren (del 20)
Läsålder: 6-9 år
Genre: Skämtberättelser
Antal sidor: 112
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2021-09-17

En bra historia ska ha en bra knorr. Det brukar Måns Gahrton och Johan Unenge lyckas med. Men det knorras rejält i den här boken, redan i kapitel ett, när hotellets spis går sönder. På grund av minigrisen Pyret …

Familjen Rantanen är världsberömda i hela Sverige vid det här laget. Efter julkalender, biofilm och ett stort antal böcker. I och med Hotell Gyllene Knorren – Huset Silverknorres gåta, så firar bokserien tjugo böcker jämnt. Serien har hållit på ett bra tag.

Det goda livet på landet … är knapert

Familjen Rantanens dröm om det goda livet på landet, att bli självförsörjande egenföretagare och att lämna ekorrhjulet i storstaden, är något som har blivit mer och mer aktuellt ju längre tiden går. Aktuellt är också att många drömmar går i kras – och i konkurs. Det ljuva livet på landet är inte alltid så ljuvt …

Hotellrival i modernitetens framkant

Egentligen trivdes barnen Ingo och Isadora utmärkt i Stockholm. Men de förstår båda två att föräldrarna behövde komma ut på landet för att leka och hitta sig själva, och Ingo har hittat en ny vän i minigrisen Pyret och Isadora har hittat en ny vän i snyggingen Tony – som råkar vara son till det svinrika par som driver det konkurrerande hotellet i bygden. Ett hotell som är hypermodernt och vinstgivande, till skillnad från Hotell Gyllene Knorren.

Eldar upp sig över romantiserade riddare

Hur ska man kunna utfodra gäster utan spis? Laga mat över öppen eld? Experimentet med naturnära friluftsmatlagning blir en sådan succé att familjen råkar hitta på en legend om Huset Silverknorre. Allt för att rädda Hotellet Gyllene Knorren … Men ibland så är verkligen tala silver och tiga guld. Medeltidssatsningen går så klart inte alls som familjen har tänkt sig. Och när är det egentligen okej att hitta på, och när är det inte okej …? (Ja, hela den här boken är ju påhittad, utan att någon opponerar sig …)

Minigrisen serverar den ultimata knorren

En tidstypisk och skojigt satiriskt tillspetsad bild av “lajvare” och medeltidstokiga historieälskare och arkeologer präglar den här boken – men som alltid är det minigrisen Pyret som serverar knorren på slutet!

print

Våra samarbetspartners