ÅSA ÖHNELL : ORMTATUERINGENS HEMLIGHET – rafflande deckare med mångfacetterade miljöer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Idus Förlag
Serie: Klarabelladeckarna (del 7)
Läsålder: 9-12 år
Genre: Äventyr & Spänning
Antal sidor; 231
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-08-02

Klara och Bella är en deckarduo som löst fall över hela världen. I den här boken ger de sig för första gången iväg till Afrika. Till Marocko. En vän till Klaras familj ska gifta sig i Marocko, och Klara får så klart ta med sig sin bästa vän Bella. Klara ser fram emot att uppleva Marocko och ett ståtligt bröllop, Bella hoppas på ett nytt mysterium. Och Bella får som hon vill.

Det har varit ett rån på Landvetters flygplats och rånarna är på väg till Marocko – med samma flyg som Klara och Bella.

Vem förföljer Klara?

Klaras resväska försvinner och dyker upp igen på oförklarliga sätt, det känns som om någon iakttar Klara, och besöker hennes hotellrum i smyg … Det finns gott om suspekta typer på hotellet.

Spanar efter ormens svans

Misstänker Klara och Bella rätt personer? Enda ledtråden till rånarnas identitet är att en av dem hade en ormtatuering på handleden – ormens svans syntes tydligt vid rånet.

Så ringer Klara sin granne Rut, som råkade vara på flygplatsen för att plocka upp en gammal klasskamrat precis när rånet hände. Och hon har några extra ledtrådar att komma med …

Rafflande deckare med effektiva kontraster och villospår

Ormtatueringens hemlighet är en riktigt bra och rafflande deckare som hela tiden håller uppe tempot och spänningen! Villospår läggs ut med rutinerad skicklighet och de båda hjältinnornas olika personligheter, Klaras eftertänksamma sätt och Bellas bubblande entusiastiska rättframhet, erbjuder fina och humoristiska kontraster under äventyret.

Intressanta miljöer från Casablanca-land

Sedan skadar det ju inte spänningen att miljöerna är både intressanta och mångfacetterade, läsaren får lära sig en hel del om Marocko under resans gång, landet där man en gång filmade Casablanca med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart … “Play it again, Sam!” var det visserligen ingen som sa, men KlaraBella deckarna håller alla gånger för att spelas upp — eller läsas om – mer än en gång.

Sju böcker från världens fyra hörn

Det finns nu sju böcker i serien som utspelar sig överallt i världen – och på en julmarknad på Liseberg. Ett fint tips för julklappssäcken, tillsammans med en polkagris!

Åsa Öhnell är uppvuxen i skånska Bjärred och håller bland annat deckarskola för framtida deckarförfattare, när hon inte skriver på egna alster.

print

Våra samarbetspartners