MARTIN NORDIN bland höst hos Bonnier Fakta

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Laga svamp av Martin Nordin
Svamp är den perfekta råvaran. Tillagningen kan varieras i det oändliga: Den kan bland annat kokas, stekas, grillas eller torkas. Om du älskar att gå ut i naturen för att plocka svamp eller kanske undviker det på grund av rädslan att plocka fel sort, då är det här en kokbok för dig. Martin Nordin guidar dig till det stora utbudet av svamp med allt från kantareller, shiitake till portabello. Här finns något för alla, oavsett om du är sugen på svampmacka, soppa eller pizza!

Morberg lagar husmanskost II av Per Morberg
“Det finns en anledning till att vissa rätter har blivit klassiker. De är goda.” Husmanskost är Per Morbergs hemmaarena och passion. Och efter att ha betat av de flesta rätter inom svensk husmanskost bestämde sig Per Morberg för att hitta Europas motsvarighet till husmanskosten. Läsaren introduceras till fantastiska smaker som förädlats genom generationer och som aldrig blir omoderna. Det bjuds på allt från polska dumplings, torsk på norsk till apfelstrudel.

Fågeldagbok 2022 av Niklas Aronsson, Bill Zetterström, Dan Zetterström
Äntligen är den här – årets fågeldagbok! Året är mer än datum som ska bockas av. Året innehåller väder och vind, liv, lust och årstider som passerar. Dagboken är fylld av vackra illustrationer, massor av plats för egna anteckningar. Bröderna Bill och Dan Zetterström, två av Sveriges främsta fågelillustratörer, har skapat de fantastiska fågelillustrationerna som läsaren får ta del av varje vecka. Tillsammans med texter från den fågelkunniga journalisten Niklas Aronsson skapar detta en perfekt dagbok för alla som har ett naturintresse.

Kaka på kaka av Camilla Hamid
Året är fyllt av härliga fikadagar så häng med Camilla Hamid in i köket och ta del av de allra bästa av dem. Boken innehåller många klassiker på traditionellt vis men också många spännande, nya varianter. Inledningsvis kommer en grundlig genomgång av de vanligaste handgreppen inom bakning och också en pedagogisk bakskola med tips för att lyckas. Detta är Camillas hyllning till svensk fikakultur och bakverken vi älskar!

Guinness World Records 2022 av Ltd. Guinness World Records
Guinness World Records är tillbaka med de bästa och de största rekorden världen över. Förundras över tusentals nya rekord med tillhörande bilder och illustrationer. En läs- och bildupplevelse utöver det vanliga där vi får ta del av fakta om allt från dinosaurier, rymden till märkliga djur. Guinness World Records är en klassiker som går över generationsgränserna.

Middagskompassen av Zeina Mourtada, Paul Svensson, Naturskyddsföreningen
I Middagskompassen visar Zeina Mourtada och Paul Svensson tillsammans med Naturskyddsföreningen hur du kan njuta av riktigt god mat samtidigt som du tar hänsyn till miljön. Boken är fylld av välsmakande, lättlagade recept som dessutom är klimatsmarta. Middagskompassen hjälper läsaren att ta hållbara beslut och minska matsvinnet samtidigt som du får äta riktigt god och varierande mat.

Depphjärnan av Anders Hansen
Anders Hansen, psykiatriker och succéförfattare, är tillbaka med en ny bok om hjärnan. I Depphjärnan reder Anders ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Det är lätt att tro att hjärnan är trasig när vi drabbas av psykisk ohälsa, men det är faktiskt så att vi människor inte är gjorda för att vara glada och lyckliga hela tiden. Om vi hade varit det, hade vi inte överlevt i urminnes tider. Anders Hansen förklarar hur vårt mående fungerar samtidigt som han ger hopp och insikter om hur vi på bästa sätt tar hand om vår hjärna i dagens samhälle.

Krisberedskap för alla av Miguel Guerrero
Miguel Guerrero, specialistofficer i Försvarsmakten och journalist, visar hur vi gör oss redo för situationer som t.ex. ett längre strömavbrott, en plötslig vattenbrist eller hur man finner sina anhöriga om ett terrorattentat slår ut kommunikationsnätet. Boken är en krisberedskapsmanual som kommer att öka din kunskap och beredskap för att vara steget före om krisen kommer.

Julbak deluxe av Frida Skattberg
Är du redo att ta julbaket till nya höjder? Frida Skattbergs tredje bok innehåller en blandning av klassiska recept med en twist och nya recept som kan bli ett spännande tillägg till adventsfikat. I boken hittar du stämningshöjande recept. Allt från kakor och godis till imponerande jultårtor som både överraskar och imponerar. Låt julmyset börja!

© Bonnier Fakta

print

Våra samarbetspartners