HELENA MERRIMAN bland höstens nyheter från Bokförlaget Forum

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tunnel 29 av Helena Merriman
I den här spännande romanen av Helena Merriman får man som läsare följa den makalösa, sanna berättelsen om uppbyggnaden av Tunnel 29 och om människorna som byggde den. Berättelsen tar plats i september, 1961, mitt under kalla kriget. Läsaren får följa den 22-åriga studenten Joachim Rudolph som gör allt han kan för att fly diktaturens Östberlin och tar tillslut upp en spade för att gräva en tunnel till friheten. Boken är baserad på succépodden från BBC, som har laddats ner över 5 miljoner gånger.

Hon hette Esmeralda av Melinda Jacobs och Minna Tunberger
Lilla Hjärtat tog hela Sverige med storm och skildrar berättelsen om hur myndigheterna svek den tre år gamla Esmeralda. Melina Jacobs berättar med sina egna ord hur Esmeralda togs ifrån den trygghet hon kände till, sitt familjehem och vi får läsa om vad det faktiskt var som hände. Läsaren får även lära känna Melinda när man följer henne genom sorg, förtvivlan och får en förståelse varför hon kämpar så hårt för barn som hon gör. Det är en rörande och personlig berättelse som till slut mynnar ut i en lagändring som ska ta hänsyn till barns bästa.

Ur förtärande eld av Paula Hawkins
Paula Hawkins som tidigare skrivit succén Kvinnan på tåget är tillbaka med ännu en fantastisk roman. En ung man har hittats mördad på en båt och det finns tre kvinnor i hans närhet som väcker frågor. Laura som var den sista som såg honom, Carla som är mannens moster och Miriam som inte verkar berätta riktigt allt hon vet för polisen. Vem är det som ligger bakom mordet på den unge mannen?

Biodlarens löfte av Fiona Valpy
Ett krossat hjärta får Abi att bege sig till den franska landbyggden för att sommarjobba på ett gammalt slott. Abi dras snart in i en kvinnas berättelse som kan komma att förändra hela hennes liv. Fiona Valpy tar oss återigen med på en kärleksfylld resa genom tiden.

Box av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus
I den första boken i en nagelbitande trilogi bjuder duon Läckberg och Fexeus på en spännande resa. Läsaren får följa polisinspektör Mina Dabiri som tar hjälp av mentalisten och magiexperten Vincent Walder. Snart uppdagas det att det är en seriemördare som måste stoppas innan fallen blir fler. Vincents och Minas kantiga personligheter samt deras mörka hemligheter från det förflutna sätter ständigt käppar i hjulen och det blir allt mer bråttom.

1795 av Niklas Natt och Dag
Den mäktiga avslutningen på succétriologin av Niklas Natt och Dag! Tycho Ceton söker efter en plats att ställa till ett stort, vidrigt och häpnadsväckande spektakel som ska hjälpa honom att återfå sin forna glans. Emil Winge har bestämt sig för att stoppa honom, men det är inte allt för lätt. Myndigheterna har bättre saker för sig och hans vapendragare Mickel Cardell är upptagen av en jakt på den försvunna Anna Stina Knapp.

Dalskuggan av Viveca Sten
Viveca Sten är tillbaka med den andra delen i serien Åremorden! Ett illa tilltygat lik hittas under sportlovet i Åre. Hanna Ahlander och hennes kollega Daniel Lindskog dras snabbt in i en utredning som blir allt mer komplicerad. Samtidigt har en frikyrklig sekt fått fäste i de isolerade byarna nära den norska gränsen. Den unga Rebecka drömmer om att tjäna Gud som pastorshustru men blir allt mer isolerad. Nya hemligheter avslöjas och snart börjar en allt mörkare historia att nystas upp.
Viveca Sten är nominerad till Årets svenska deckarförfattare 2021. Utmärkelsen delas ut av BookBeat under Crimetime-festivalen på Bokmässan den 25 september.

De andra av Tori Morrison
Toni Morrison är en av USA:s allra främsta romanförfattare och tar upp viktiga frågeställningar som ständigt varit aktuella för henne och som nu kommit att dominera världspolitiken: ras, rädsla, gränser, massmigration och önskan att höra till. I boken De andra reflekterar hon bland annat över begreppet identitet och belyser egna erfarenheter, såväl som historia, politik och litteratur.

Vinnarna av Fredrik Backman
Den tredje och sista delen i Fredrik Backmans älskade trilogi om Björnstad. De två första böckerna, Björnstad och Vi mot er, nådde svenska topplistor såväl som New York Times bästsäljarlista och blev tv-serie på HBO. Vinnarna är ett drabbande, våldsamt och djupt kärleksfullt slut på historien om hockeystaden och dess människor.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners