MARIE-LOUISE MARC : EN ENKEL TILL AMERIKA – svepande romantiskt och vardagligt spännande med trassliga intriger

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Printz
Genre: Samtida skönlitteratur
Antal sidor: 408
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-09-01

Marie-Louise Marc förgyllde förra sommaren med Juni, juli, augusti och den tidigare serien om Betty Svan (Bettys värld, Bettys val och Bettys resa) var också en stor succé. Nu är det för första gången dags för Marie-Louise Marc att ge sig ut på historiska farvatten, i en romantisk feelgoodroman som utspelar sig på 1950-talet … och hon gör det med den äran och är bättre än någonsin, inspirerad av hur hennes egna föräldrar träffades!

Det handlar om en blixtrande förälskelse i Paris (tänk Casablanca!), om att följa sina drömmar, om att drömma om att bli modedesigner och om att köpa en enkel biljett till Amerika … utan att egentligen veta något om hur livet är på den andra sidan Atlanten.

USA brukar kallas för drömmarnas land, för det förlovade landet. Men är det så i verkligheten?

Som gjorda för varandra

Inledningsvis befinner vi oss i 1950-talets Sverige, i Flen. Ingrid drömmer om karriär som modeskapare av vackra festblåsor, samtidigt som hon jobbar på ett litet konditori.

En bussresa till Paris med den bästa väninnan för att dansa och roa sig resulterar i den stora förälskelsen. Den svenska Ingrid och den amerikanske John är som gjorda för varandra. Och och den stilige amerikanen friar så småningom. Några månader efter Parisresan är Ingrid på väg mot ett nytt liv på den kända Amerikabåten M/S Stockholm till New York. Hon har en enkelbiljett.

I det nya landet är dock inte så enkelt, vackert eller förlovat som hon hade trott … och hon tvingas välja mellan sitt gamla liv och sitt nya liv.

Historiens vingslag lika bra som moderna irrvägar

Det är svepande romantiskt, vardagligt spännande och fullt av trassliga intriger. Precis som det brukar vara i livet – både i historien och i nutid. Marie-Louise Marc har smällt in ännu en fem-etta! Historiens vingslag passar henne uppenbarligen lika bra som det moderna livets irrvägar.

print

Våra samarbetspartners