SLOWGOLD åker ut på turné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Precis som för resten av artistsverige blev Slowgold snuvad på en hel turné men nu är det ÄNTLIGEN dags! I höst gör Amanda Werne med band 10 spelningar i Sverige, Danmark och Norge. Missa inte det!

”Vi hann bara med fyra gigs efter släppet av Aska, så nu blir det roligt att komma ut och spela för publik på klubb igen. Vi kommer också spela helt nya låtar som kommer på det album vi spelat in under pandemin!”

8 oktober – Stockholm, Nalen
9 oktober – Borås, Pumphuset
15 oktober – Göteborg, Pustervik
16 oktober – Jönköping, Sofiehof Underjord
22 oktober – Linköping, Skylten
23 oktober – Malmö, KB
24 oktober – Köpenhamn, Vega
29 oktober – Stenungsund, Fregatten
30 oktober – Henån, Slussens Pensionat
12 november – Oslo, Kulturkirken Jakob

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar och år 2018 gavs Grammis-belönade albumet Mörkare ut.

Amanda har gästat Jill i Nashville, spelat live i På spåret, varit en del av Freddie Wadlings band, gästat First Aid Kit och bob hund och prytt tidningsomslag till Faktum, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Sonic.

Slowgold turnerar flitigt och har bland annat spelat på Way Out West, By:larm, Garaget i Hammenhög, Pustervik, Storsjöyran och Debaser Strand.

År 2020 släpptes det nya albumet Aska, på vilket Slowgold återigen bevisar sin storhet som låtskrivare, och artist.

Pressröster om Aska
”Amanda Werne är en svensk helgedom” – DI
”Slowgold fortsätter att imponera med sitt drömska universum.” – Aftonbladet
”Som en fågel Fenix reser sig Slowgold upp ur askan. I något som känns igen men lever vidare i en ny, vacker och sökande skepnad som går rakt in.” – Gaffa
”Det finns ett mörker i Slowgolds texter och musik – men det är ett mörker besjälat av ett inre ljus som man gärna vill befinna sig i.” – SvD

© Elin Hedman PR

print

Våra samarbetspartners