THE GEORGIA THUNDERBOLTS ger ut ny video från kommande plattan!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Georgia Thunderbolts ger ut It’s Alright som är klassisk sydstatsrock om livets toppar och dalar! Den är hämtad från bandets debutalbum Can We Get A Witness som ges ut den 15 oktober på Mascot Records/Mascot Label Group.

“It’s Alright handlar om vardagen,” förklarar sångaren TJ Lyle. “Det går upp och ner vare sig det handlar om förhållanden eller vänskap. Slutsatsen är att det alltid kommer bättre tider och någon dag så skiner solen.”

Bland den nya generationen inom klassisk sydstatsrock som stöpts i soul och blues har The Georgia Thunderbolts redan kallats tidlösa av American Songwriter, “ditt nya favoritband inom sydstatsrock” av Classic Rock samt beviset att “sydstatsrocken fortsätter att frodas på 2020-talet” enligt Rolling Stone. “Vi är ute efter det där tidlösa och klassiska soundet med en modern touch och ny attityd,” förklarar TJ Lyle. “Vi växte allihopa upp med rockmusik,” tillägger gitarristen Riley Couzzourt. “Om jag ska välja tre ord som beskriver oss så blir det: slitvargar, bestämda och ödmjuka.” Trummisen Bristol Perry flinar, “Om jag får välja tre ord blir det rock and roll.”

Oavsett om det är vid floden Mississippis stränder eller på den engelska landsbygden så lever och andas rock n roll i obygden. De kommer ifrån Rome, Georgia, USA vid kanten av Appalachernas bergskedja. Deras debutalbum svämmar över av själfullt sydstatsgung, blixtrande blues och råbarkad rock. Medlemmarna är influerande av en mängd artister och stilar såsom Hank Williams Jrs sydstatsgospel, Neil Young, Little Feat, Waylon Jennings, Barry Waldrep, Merle Haggard, Ozzy Osbourne samt, naturligtvis, Lynyrd Skynyrd. De giggade outtröttligt med alla från Black Stone Cherry och The Kentucky Headhunters till Blackberry Smoke. Straxt därpå befann sig gruppen i ikoniska Barrick Recording Studio i Glaskow, Kentucky för att spela in tillsammans med producenten Richard Young.

Det har resulterat i ett album bestående av storslagna riff, ylande munspel och tungt pulserande trummor. Från den bluesiga blandningen på So You Wanna Change The World till “den första låt vi skrev” den dynamiska Looking For An Old Friend så skapar The Georgia Thunderbolts en ny era av rock ‘n’ roll som präglats av deras uppväxt i Rome som är en jordbrukarstad sedan många år. Så då de sjunger Spirit Of A Working Man så menar de vad de säger. “Det finns ett budskap i den låten. Du kan inte förringa arbetarna,” säger TJ.

“Vi har ett budskap,” säger Bristol, “Det är ok att vara sig själv. Om du har det tufft så finns musiken alltid där. Vi älskar att påminna alla om det.” “Rock and roll är något helt naturligt för oss,” avslutar Riley, Zach och Logan. “Vi älskar det och kommer att hålla på länge. Det känns som vi kan ta rock ‘n’ roll tillbaka.”

The Georgia Thunderbolts består av:
Riley Couzzourt [gitarr]
Zach Everett [bas, bakgrundssång, keyboards]
TJ Lyle [sång, munspel, keyboards]
Bristol Perry [trummor]
Logan Tolbert [gitarr]

Låtlista The Georgia Thunderbolts – Can We Get A Witness:
1. Take It Slow
2. Lend A Hand
3. So You Wanna Change The World
4. Looking For An Old Friend
5. Spirit Of A Workin’ Man
6. Midnight Rider
7. Be Good To Yourself
8. Half Glass Woman
9. Dancin’ With The Devil
10. Can I Get A Witness
11. Walk Tall Man
12. It’s Alright
13. Set Me Free

Utgivningsdatum
15 oktober 2021

Tillgängliga format
LP, CD och digitalt.

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners