JENNY BICHO : VILDE OCH KÄPPHÄSTEN WINNER – alla som kan sina hästböcker känner igen de stora dragen i intrigen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Vilde och käpphästarna (del 1)
Illustrationer: Andrea Femerstrand
Läsålder: 6-9 år
Genre: Barn, Sällskapsdjur
Antal sidor: 137
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-06-08

Alla har sina käpphästar. För Vilde råkar det vara … käpphästar. Hon och hennes två bästa vänner är helt tokiga i käpphästar, och spänningen är nästan olidlig när det är dags att vara med i Den Alla Första Tävlingen.

Alla som kan sina hästböcker och sin hästbokshistoria känner igen de stora dragen i handlingen. Kompisgänget där inte alla är så himla schyssta mot varandra. Intrigerna i hästgänget. Den lilla tjejen som är en klar underdog, men som klarar sig runt banan, mot alla odds. En gullig kille som huvudpersonen försöker lägga rabarber på – förutom en fin prisrosett och en drömhäst. För viktigast av allt är drömmen egen häst. Drömmen går i uppfyllelse, mot alla odds, kanske som vinst i ett lotteri.

Vilde och käpphästen Winner innehåller allt detta. I käpphästtappning.

Drömhästen är gammal käpphäst

För ungarna stretar runt banan och eftersträvar en “clear round” med sina käpphästar. Och finaste vinsten i lotteriet, tycker Vilde, är en vacker käpphästskäck med gröna pärlögon och skimrande pannlugg.

Den där drömhästen är minsann något annat än den noppiga gamla käpphäst som Vilde tävlar med! Och som Leya retar henne för. Och Hanna är bara schysst när inte Leya är där … Men Vilde är så kär i Leyas bror Vincent, han är minsann snäll. Fast intresserad av fotboll istället för käpphästar.

På pluskontot för pinniga hästar

Att Vilde vinner käpphästen Winner i lotteriet … det framgår nästan av omslaget och bokens titel. Men det är lagom spännande ändå för små läsare att hänga med i alla intriger, och de färgglada bilderna av Andrea Femerstrand är en riktig treat att bläddra bland.

Det finns också mycket pysseltips om saker som man kan göra med sina egna käpphästar. Rykta dem, göra fina träns och pannband, fläta in pärlor i manen … alltså: allt som man göra med riktiga hästar. Fast man behöver inte mocka efter käpphästar och de klarar av att bo i en lägenhet. Två saker som är på pluskontot för dessa pinniga drömhästar!

print

Våra samarbetspartners