NAKED GYPSY QUEENS – Sydstatsrockarna ger ut EP!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det nya tungviktarna av modern renässans-rock & roll, Naked Gypsy Queens, aviserar sin debut EP Georgiana som ges ut den 11 februari på Mascot Label Group/Mascot Records!

Med rötterna i elektrisk blues, hårt svängande grooves och dubbla sologitarrer bygger bandets ljudbild på den musik som skapades av deras hjältar på 60- och 70-talet. De håller fanan för gammal hederlig rock högt, samtidigt som de adderar bränsle från 2020-talet. Lyssna på den råa, hårt riffande förstasingeln Down to the Devil som ges ut idag. Georgiana kommer att finnas tillgänglig på vinyl och digitalt. Den digitala utgåvan innehåller ett bonusspår i form av en liveinspelning av titelspåret Georgiana.

Bandet bildades då samtliga medlemmar fortfarande gick på gymnasiet och de skaffade sig sin publik på det gamla hederliga viset genom att plugga in, vrida upp volymen och lira. De lärde sig genom att spela de gamla klassikerna av The Rolling Stones, MC5, The Allman Brothers Band och Pink Floyd och formade dessa influenser till egna låtar och ett ljud som var högt, aggressivt och fyllt av bra refränger. Efter att ha skaffat sig en fanbas i hemstaden Franklin, Tennessee tog de sikte på Nashville och blev snabbt ett av stadens mest omtalade band innan någon av medlemmarna ens fyllt 20 år.

“Vårt mål var att bli stadens bästa liveband,” säger frontmannen Chris Attigliato som även spelar gitarr liksom Cade Pickering. “Det lät en hel del om oss. Vi var bandet du bara måste se live. Det började bli lite kultigt med långa köer utanför klubbarna för att komma in. Vi ville inte få det högsta antalet digitala stream, vi gjorde bara det vi gillade och spelade den musiken vi ville spela. Som det visade sig ledde det ena till det andra.”

Med Georgiana tar bandet ett naturligt kliv in i det internationella rampljuset. Dessa låtar blandar söderns gung, elektriskt ös och lysande melodier i fem storslagna låtar som visar på den unika kemistrin mellan Attigliato, Pickering, basisten Bo Howard och trummisen Landon Herring. Titelspåret Georgiana, som gavs ut tidigare i år, är en storslagen låt som utmärks av slidegitarr och mullrande trummor och Wolves är en gitarrdriven rökare i moll. EPn rundas av med den dynamiska balladen If Your Name is New York (Then Mine’s Amsterdam) och den studsande Strawberry Blonde #24. Georgiana EPn visar Naked Gypsy Queens bredd och är en ögonblicksbild av ett band på väg upp.

Bandet spelade in Georgiana i Detroit tillsammans med studiorävarna Marlon Young, Al Sutton och Herschel Boone. Det var ute efter att fånga den oktandrivna energin från deras konserter och spelade in samtliga låtar live i studion. Under tiden hälsade legendarer som Alice Cooper och MC5s Wayne Kramer på i studion vilket förstärkte Naked Gypsy Queens band med de rockikoner som kom före dem.

“Vi har ett gammaldags sound som blandas med något nytt,” säger Howard, som minns hur han snubblade på Attigliato och Herring i källaren på grabbarnas gymnasieskola i Tennessee där de lirade Led Zeppelins Whole Lotta Love som lät långt bättre än vad så unga snubbar borde låta. “Första gången jag mötte de här snubbarna visste jag att jag måste få spela med dem. Jag visste att vi kunde lira musik som skulle appellera till folk i vår ålder men även till de som växte upp med den typen av musik.”

Med en ljudbild som når över flera generationer är Naked Gypsy Queens bron mellan genrens förflutna och framtid och är tidlös rock n roll för vår moderna tid. Det är inte bara Chris själfulla sång som sticker utan även den slagkraftiga rytmsektionen och det tajta gitarrspelet mellan de två sologitarristerna. Naked Gypsy Queen lär snart tillhöra det övre skiktet inom rock n roll.

Naked Gypsy Queens – Georgiana EP : Låtlista
1. Georgiana
2. Down To The Devil
3. Strawberry Blonde #24
4. Wolves
5. If Your NAme Is New York (Then Mine’s Amsterdam)
6. Georgiana (live) (digitalt bonusspår)

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners