MYRA GRANBERG släpper debutalbumet ‘Andra sidan är ni klara’ idag!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Supertalangen Myra Granberg släpper sitt debutalbum ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA idag. Albumet är en tiospårig sammanfattning av Myras förflutna som handlar om att ta sig ut på andra sidan. Liksom med all Myras musik har hon skrivit och producerat stora delar av albumet själv, samt bjudit in co-producenter och låtskrivare i processen. Låtarna berättar om sådant som definierat Myra – en resa genom hjärtekross, uppror och ångest paketerat i sann Myra-anda med klubbiga beats och vassa texter.

Myras ord om albumet:
“’ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA’ är en sammanfattning av mitt förflutna på 10 låtar, där jag visar mer hud än någonsin förut. Alla låtarna berättar individuellt en story om de saker som främst har definierat mig som individ. Om småstadsdrömmar, lärdomar och samveteskval. Att jag genom förlåtelse och förståelse, både av andra men också mig själv, har kommit fram till den jag är idag. Och vid resans slut väntar andra sidan, som man aldrig kan veta så mycket om. Men som jag är sjukt redo på att upptäcka.”

Myra Granberg har haft ett minst sagt imponerande år hittills. För sin debut-EP Bara hälften kvar, inkl. låtar som hon skrivit & producerat helt på egen hand, belönades hon med flera nomineringar på P3 Guldgalan 2021 (Årets Pop, Framtidens Artist) och Grammisgalan 2021 (Årets Producent, Årets Nykomling, Årets Pop). I april släpptes första singeln från debutalbumet, superhiten ”Lose my mind”, som varit en av sommarens största anthems. Den låg etta på Svensktoppen i hela sju veckor på raken och var på midsommarafton den mest spelade låten på Spotify – före Per Gessle, Tomas Ledin & våra svenska klassiker. Utöver ”Lose my mind”har Myra under året släppt singlarna ”Sad Boy” och ”Jag kommer”som också tagit sig in högt på Spotify topplistan. Under sommaren har Myra för första gången fått möta sin publik på riktigt då hon turnerat runt i Sverige med sitt band. Euforin har varit total och lyckliga fans har fått chansen att höra såväl släppta som osläppta låtar. Den 22 augusti uppträdde Myra på Rockbjörnen där hon även var nominerad till Årets Genombrott. Veckan därpå släpptes nakna & sårbara singeln ”Liten&Lost” – den tredje i raden från debutalbumet.

Myras ord om albumets fokusspår ”First aid kit”:
”En kompis till mig har utnämnt ’First aid kit’ till det ultimata makeup-sex-anthemet. Man blir liksom arg, kåt och kär på samma gång sa hon och skrattade. Även om jag blev lite generad när hon sa det måste jag erkänna att det kanske är på pricken vad den handlar om. Magin i att älska någon även i den där absoluta peaken av ens aggression, mitt i bråket. Och att den där aggressionen nästan försvinner helt så fort man rör vid varandra. Ibland kan jag nästan känna mig känslomässigt störd i hur mycket jag kan älska och va förbannad på någon samtidigt. Men 112 får väl komma och lappa ihop mig dagen mitt hjärta inte orkar med mina känslostormar längre.”

Tracklist & credits – ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA
Mixat av Johan Kronlund. Mastrat av Henke Jonsson.
1. ”Tacka dig själv”
(Myra Granberg, Adéle Cechal, Carl Wikström Ask)
Producent: Myra Granberg, Carl Wikström Ask
2. ”Lose my mind”
(Myra Granberg, Adéle Cechal, Carl Wikström Ask)
Producent: Myra Granberg, Carl Wikström Ask
3. ”Småstadskids”
(Myra Granberg)
Producent: Myra Granberg
4. ”Sad boy”
(Myra Granberg)
Producent: Myra Granberg
5. ”Gammal tillsammans”
(Myra Granberg)
Producent: Myra Granberg
6. ”Liten & Lost”
(Myra Granberg, Maria Smith)
Producent: Myra Granberg
7. ”Lika bra att jag lägger av”
(Myra Granberg, Megan Wofford)
Producent: Myra Granberg
8. ”First aid kit”
(Myra Granberg, Erich Thell)
Producent: Erich Thell
9. ”Hitta nån annan”
(Myra Granberg, Adelé Cechal, Carl Wikström Ask)
Producent: Myra Granberg, Carl Wikström Ask
10. ”Utan dig finns bara musiken”
(Myra Granberg)
Producent: Myra Granberg

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners