CURTIS HARDING bland nyheter från Playground v. 36

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SOULENS NYA STJÄRNA CURTIS HARDING TILLKÄNNAGER ALBUMSLÄPP OCH SLÄPPER SINGELN CAN’T HIDE IT
Curtis Harding har under ett antal år byggt upp en fanbase och jobbat med att få till den där perfekta låten som passar in på det perfekta albumet. Den Atlanta-baserade artisten kommer att släppa albumet If Words Were Flowers den 5 november, och som första smakprov släpptes i veckan pärlan Can’t Hide It som med tillhörande video perfekt summerar Hardings kärlek till den klassiska soulen. Videon utspelar sig i ett påhittat TV-program om musik från 70-talet, The Velvet Touch, och medverkar gör Hollywoodstjärnan Anthony Mackie som vi sett i bl.a. Captain America och The Hurt Locker.
En månadslång Europaturné är redan bokad och drar (förhoppningsvis) igång i slutet av februari 2022.
När Curtis Harding får frågan om inspirationen till detta album nämner han att hans mor alltid sa till honom att ge henne blommor, medan hon levde och inte sedan när hon var borta. Detta kom att prägla Hardings syn på att man ska visa uppskattning och kärlek innan det är för sent.
Med 60 miljoner streams i bagaget för förra albumet Face Your Fear (2017) är Curtis Harding på god väg att bli den nya soulens ledstjärna.

PARK HYE JIN ALBUMDEBUTERAR
Den Los Angeles-baserade producenten, sångerskan, rapparen och DJ:n Park Hye Jin släpper sitt debutalbum Before I Die idag. Albumet följer upp fjolårets EP How Can I som placerade sig på bland annat Billboard, The Guardian och Nylons ”Best of 2020”-listor, och hon har blivit listad av NME samt Stereogum över artister att hålla koll på under 2021.
Under våren och sommaren har hennes låtar nått Spotifys New Music Friday i Sverige och världen över.

SUFJAN STEVENS OCH ANGELO DE AUGUSTINE INSPIRERAS AV FILMER PÅ KOMMANDE ALBUMET
Den 24 september släpps A Beginner’s Mind som är Sufjan Stevens och Angelo De Augustines första gemensamma projekt efter att ha jobbat och turnerat tillsammans under många år. Albumet innehåller 14 låtar löst baserade på kända filmer de såg tillsammans under en låtskrivarsession. Efter att ha experimenterat med elektronisk musik de senaste åren återvänder Stevens till de akustiska och lågmälda låtarna som gjorde honom till en av 2000-talets mest uppmärksammade artister inom indie/folk-genren.
Sufjan Stevens har under sin karriär släppt nio studioalbum, däribland skivan Illinois som NME, Pitchfork och Rolling Stone listade som ett av 00-talets bästa släpp, och Carrie & Lowell från 2015 som även den hyllades som en av det årets bästa skivor. Angelo De Augustine har tidigare släppt tre album, varav två via Stevens etikett Asthmatic Kitty. De två senaste singlarna Cimmerian Shade och You Give Death A Bad Name som kom i onsdags är inspirerande av filmerna När lammen tystnar och Night Of The Living Dead.

DEBUTALBUMET FRÅN SPENCER. UTE NU
Idag släpper sångaren, multiinstrumentalisten och producenten Spencer. sitt debutalbum Are U Down? via 4AD/Playground och firar detta med videosläpp för albumspåret No Direction. Det är en ärlig och innerlig kärlekslåt, och i videon återförenas Spencer. med regissören Danica Arias Kleinknecht som också låg bakom hans video till 2019 års singel Automatic. Spencer. berättar:
“We shot the video in Jersey one night in the town where Danica’s from. We started shooting at 5pm and shot all night in the dark. I love how this one came together. It’s psychedelic without any visual effects and that’s the magic of working with Danica.”

TIRZAH LADDAR UPP INFÖR ALBUMSLÄPP MED NY SINGEL
Inför releasen av Tirzahs efterlängtade andra album Colourgrade som släpps den 1 oktober släpper hon nya låten Hive Mind skriven tillsammans med samarbetspartnerna Coby Sey och Mica Levi. Med sin rullande synthmelodi är det en sorts ”call and response”-duett som är en hyllning till familj och vänner och all den friktion och harmoni som nära relationer innebär.
Videon är gjord av Leah Walker och Rebecca Salvadori och är en tio minuter lång film som sammanfattar Tirzahs ”hive mind”, alltså kollektiva medvetande.

KARRIEM RIGGINS OCH ARTHUR VEROCAI GÄSTAR PÅ BADBADNOTGOOD-SINGEL
BADBADNOTGOOD har just släppt sin nya singel, Beside April, som gästas av Karriem Riggins och Arthur Verocai och som är hämtad från deras efterlängtade kommande psykedeliska jazzalbum Talk Memory. Bandet har även avslöjat sin turnéplan som innehåller gig i både Storbritannien och Europa. Turnén kommer att ta dem till Nalen i Stockholm i början av nästa år.
Beside April släpps tillsammans med en musikvideo som är regisserad av Camille Summers-Valli. Hon beskriver den så här:
“There was really special energy around this video. The band wanted to do something with horses and equestrians. That’s where this begun.“

THE DARKNESS BJUDER PÅ ETT ANDRA SMAKPROV FRÅN KOMMANDE PLATTAN
Brittiska rockbandet The Darkness släpper andra singeln från kommande albumet Motorheart som släpps den 19 november. Nobody Can See Me Cry är en högoktanig låt med ett tårdrypande gitarrsolo av monsterproportioner och en refräng som är full av ångest, passion och ofiltrerad känsla.
Sångaren Justin Hawkins berättar:
“Nobody Can See Me Cry. It’s devastating. I yearn to be seen. On this I’ll settle for being heard. Listen to this song, it’s brilliant. I should know, I sang it.”

LOW FÖLJER UPP HYLLADE DOUBLE NEGATIVE
Amerikanska duon Low är äntligen tillbaka med det nya albumet HEY WHAT som följer upp deras kritikerhyllade platta Double Negative från 2018. HEY WHAT är bandets trettonde album under deras 22 år långa karriär, och den tredje som de spelar in med producenten BJ Burton (Bon Iver, The Tallest Man on Earth).
Duons nya material är sin vana trogen utmanande i sitt sätt att hitta nya och spännande ljudlandskap som ackompanjeras av de båda medlemmarnas vackra och distinkta stämsång. Hyllningskören är redan igång där HEY WHAT blev valt till “månadens album” av Pitchfork och ”veckans album” av Stereogum, och Clash Magazine kallar det en ”potential classic”. Även svenska GAFFA lovordade duon för ”ljuva duetter och listig ljudmanipulation”.
Low grundades 1993 av av paret Alan Sparhawk och Mimi Parker, och de har gjort sig kända för sina hyllade livespelningar och album. Senaste släppet Double Negative från 2018 placerade sig högt på både de internationella och svenska årsbästalistorna, däribland hos DN, Kulturbloggen, GAFFA och Borås Tidning.

CERTAINTY – NY SINGEL MED BIG THIEF
Big Thief släpper nya singeln Certainty, ett spår som illustrerar de mest definierande elementen hos bandet: den mänskliga resan, äkta kärlek och de råa känslorna som omgärdar dessa två.
Certainty skrevs och spelades in under ett tre dagar långt strömavbrott i Sam Evians Flying Cloud Studios och innehåller stämmor av Hannah Cohen. På framsidan syns en målning som bara bandets sångerska Adrianne Lenker skulle kunnat måla.

CIRCUIT DES YEUX GER OSS LÅTEN SCULPTING THE EXODUS
Den experimentella indiefolksångerskan och låtskrivaren Haley Fohr, som går under artistnamnet Circuit des Yeux, släpper nya singeln Sculpting The Exodus tagen från kommande albumet. Med svepande stråkar och högtidliga sångarrangemang visar Sculpting The Exodus hela skalan av albumets ambition.
Videon är inspelad i Chicago under samma period som omslaget fotades, och fångar Fohr som tränat tillsammans med stuntmän för att klara av att falla fritt från hög höjd.

NYTT ALBUM MED NOAH GUNDERSEN OM EN MÅNAD
Noah Gundersen släpper nya albumet A Pillar of Salt den 8 oktober, dagen innan han beger sig ut på USA-turné. Albumet är en återkomst till sin ursprungliga form för Noah Gundersen som parar ihop hjärtknipande texter med sin egensinniga, unika och kanske också underskattade röst. Idag får vi en första insyn i albumet i form av singeln Sleepless in Seattle.
Med över 100 miljoner streams och hundratusen album sålda kommer det här albumet att ta Gundersen till nästa nivå. Med singlar som nya Sleepless in Seattle och kommande Atlantis – en vacker duett med Phoebe Bridgers – kommer både gamla och nya fans att uppskatta plattan.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners