PAVEMENT: Indielegendarerna kommer till Sverige nästa höst!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nästa höst når indielegendarernas återföreningsturné Stockholm

Pavement kan inte överskattas – de är helt enkelt ett av de bästa och mest inflytelserika band som har dykt upp på den amerikanska undergroundscenen under de senaste 30 åren. Så är det. Nu är det klart att de återförenade slackerlegendarerna från Kalifornien kommer till Sverige. Biljetterna till konserten på Cirkus i Stockholm 31 oktober 2022 släpps på fredag klockan 10:00 via Ticketmaster.

Under sju intensiva år släppte Pavement fem album innan de 1999 splittrades och ekot av deras lysande 90-tal genomsyrar än idag soundet och anslaget hos nya indieband världen över. 2010 gjorde bandet en kortare reunion, som bland annat tog dem till storfestivaler som Coachella och Reading. Nu är det äntligen dags för det älskade kultbandet att återvända till Sverige.

Inför Primavera Sound 2020 presenterades ett återförenat Pavement som en av den spanska festivalens headliners. Men så kom en pandemi och ställde till det. Det fick återföreningsplanerna att gro till en hett efterlängtad, fullskalig turné.

Så vad har hänt sedan sist? Klassikern ”Wowee Zowee” har fyllt 25 år och den tidigare obskyra B-sidan ”Harness Your Hope” har otippat nog blivit en streaminghit. I övrigt är det mesta sig likt. Pavement är fortfarande lika härligt skeva, gapiga och musikaliskt bångstyriga som förr.

31 oktober är det återigen dags för Stephen Malkmus, Scott “Spiral Stairs” Kannberg, Mark Ibold, Bob Nastanovich och Steve West att besöka Sverige. En högtidsstund för såväl indieveteraner som de nytillkomna fans som inte ens var tilltänkta då Pavement avtäckte den strålande debuten ”Slanted and Enchanted”.

PAVEMENT
Datum: 31 oktober 2022
Plats: Cirkus, Stockholm
Biljettsläpp: 10 september kl 10:00 via Ticketmaster

© FKP Scorpio

print

Våra samarbetspartners