THE WOMBATS till Sverige nästa år!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 4 maj 2022 spelar Liverpoolbandet The Wombats på Slaktkyrkan i Stockholm. Biljetterna släpps fredag 10 september klockan 10.00 via Luger.se

Att fortsätta vinna nya lyssnare under en lång karriär är ett knepigt nummer. Den brittiska indierocktrion The Wombats verkar dock ha knäckt koden. Efter femton år och fyra framgångsrika album är Liverpool-bandet populärare än vad de någonsin varit. De fick förvisso lite hjälp av sociala medier när Oliver Nelson remixade deras låt ’Greek Tragedy’ 2015 – en version som kom att bli något av en viral sensation på TikTok. Genomslaget fick ännu fler att upptäcka The Wombats och deras euforiskt poppiga version av postpunk. Allt kryddat med de där vassa, satiriska texterna som bara brittiska rockband riktigt behärskar.

The Wombats tre medlemmar – Matthew Murphy, Tord Øverland Knudsen och Dan Haggis – har alla varit med sedan starten 2003. Det var dock först 2007 som den hyllade debuten ’A Guide To Love, Loss and Desperation’ släpptes. Sedan dess har det blivit ytterligare tre album. Under maj 2021 började det röra sig på bandets sociala medier, något som ledde fram till släppet av singeln ’Method to the Madness’ och senare också ’If You Ever Leave, I’m Coming with You’. Båda låtarna tagna från det kommande albumet ’Fix Yourself, Not the World’ som är planerat till januari 2022. Den 4 maj kommer The Wombats till Slaktkyrkan I Stockholm för att uppmana oss att dansa till bort sorgen till Joy Division.

© Luger

print

Våra samarbetspartners