MARIE FREDRIKSSON – hyllningskonsert & invigning av temaåret 100 kvinnor, 100 år!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag inviger Malmö Live Konserthus temaåret 100 kvinnor, 100 år som har syftet att stärka och hylla kvinnor i musikbranschen. Det blir en fullspäckad invigningshelg med Dubbelkonserten Nutida Pionjärer, samtal, ungdomseventet Imenella Takeover och fotoutställningen Slagkraft med fotografier av sju kvinnliga dirigenter tagna av Mando Diaos hovfotograf Gustaf Elias.

Under året kommer det presenteras ett tjugotal programpunkter som en del av temaåret, vilka ni kan läsa mer om nedan. En av våra stora nyheter är att vi gör en hyllningskonsert till Marie Fredriksson som var en av Sveriges främsta sångerskor och låtskrivare som avled 2019. Hennes karriär var både stor och bred. Hon skrev, producerade, sjöng och rörde sig mellan skapandet av stora hits till att i sina texter söka sig in i det sköra och svåra. Genom popbandet Roxette blev hon en världsartist, och medverkande bland annat på världshiten Must have been love, som är med på soundtracket i filmen Pretty woman.

Med en konsert i två delar, tillsammans med Malmö Symfoniorkester och tre solister hyllas hon den 9, 10 och 11 mars 2022. Konserten blir en resa genom Marie Fredrikssons konstnärskap. Malmö Live Konserthus producerar och Christoffer Nobin är dirigent, arrangör och upphovsman till idéen. Hans relation till Marie Fredrikssons konstnärskap är djup och har följt honom genom livet.

– Hennes sånger och texter har kunnat beskriva det som jag själv inte har kunnat beskriva, och hennes röst har väckt en extas och beundran som få andra kan mäta sig med. Denna världsartist, samtidigt mystisk rockstjärna och jordnära skånetös, har nått hjärtan över hela världen med sin unika sångröst och sitt genuina uttryck, säger Christoffer Nobin.

Solister meddelas inom kort och biljettsläpp sker i höst.

Nedan listas konserter inom ramen för temaåret 100 kvinnor, 100 år. Fler konserter och evenemang tillkommer under hösten.

2021
3 sep / Fotoutställningen Slagkraft
3 sep / Dubbelkonsert – Nutida pionjärer
3 sep / Premiär kvinnoåret – samtal & vernissage
4-5 sep / 040 Live Imenella Take Over
9 okt-4 nov / Ortrud Mann – symfonisk teaterföreställning
20 okt / Panelsamtal 100 kvinnor, 100 år
20 okt / Körkonsert
22 okt / Ana Diaz
1 nov / Måndagsmusiken Naoko Sakata
13 nov / Barnlördag – Gospel workshop
18 nov / Vetenskapligt symposium – for women towards equality
20 nov / GRL PWR MLM – Boss Ladies fest / Jelassi
4 dec / 040 Live Låtskrivarworkshop med Molly Hammar
4 dec / Barnlördag – konsert med Molly Hammar

2022
5 feb / Dream Music
9-11 mars / En hyllning till Marie Fredriksson
11 feb / I am no man
24 april / Frida Hyvönen
9 feb / Sarah Klang
9 april / Miss Li
4-6 feb / Revykvinnor
5 & 20 maj / Ljuva Sommartid
6 juni / Avslutningssamtal & fest

Med reservation för ändringar.

© Malmö Live

print

Våra samarbetspartners