MONSTERS OF FILM släpper programmet för 2021!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu är det mindre än en månad kvar tills dörrarna åter igen öppnas till filmfestivalen Monsters of Film i Stockholm.

Monsters of Film 2021s program OCH biljetter är släppta!

Monsters of Films egen Jasmine Martinez säger:
“Restriktionerna kvarstår men vi följer dom och kör hårt med årets festival. Vi har ett fullspäckat program med film från hela världen och vi öppnar med inget annat än Julia Ducournaus guldpalm-vinnande superfilm TITANE. Välkomna till årets festival!”

TITANE öppnar MONSTERS OF FILM 2021!
Julia Ducournau är tillbaka efter debutsuccén RAW med omtalade och prisvinnande TITANE! Hon är andra kvinnan någonsin som har tagit hem Guldpalmen från Cannes.
Titane är en extatisk, färgstark, mörk och påträngande film där identiteter, blod och andra drivmedel flödar fritt och ymnigt. Här bultar hjärtan, motorer och musik i takt i en berättelse som garanterat inte lämnar någon oberörd.

Vi är stolta att kunna ha en sjukt bra line-up för årets GRINDHOUSE NIGHT och att kunna visa Romero’s återfunna THE AMUSEMENT PARK på storduken.
Utöver det har vi Roger Corman-producerade sci-fi kultfilmen FORBIDDEN WORLD, Henenlotter’s hysteriska FRANKENHOOKER och Fulici’s skitiga THE NEW YORK RIPPER.
Grindhouse Night körs på Fredag 1/10 med start kl 23:30 på Zita!

ÅRETS FILMER
I årets tema folk-horror kör vi klassikern THE WICKER MAN (Bio Capitol 28/9) och Ben Wheatley’s moderna klassikern KILL LIST (Zita 29/9).
På torsdag har vi en nordisk filmkväll där vi visar festivalfavoriten SOUND OF VIOLENCE som är en samproduktion mellan USA och Finland.
Vi har också ett samarbete med Asiatiska Filmfestivalen där vi visar två asiatiska filmer. Skräck-komedin GET THE HELL OUT från Taiwan och stop-motion undret JUNK HEAD från Japan.
Lördagens Horror Night inleds med COMING HOME IN THE DARK som sätter ljus på det passiva ondskans gift och våldscykel och fortsätter med hämdlystna KANDISHA för att avslutas med home-invasion thrillern med en twist i SEE FOR ME.
Söndagen är också fullspäckad där vi börjar med att fira DELIKATESSEN som fyller 30 år med fin filmfrukost
Efter magen är nöjd sätter vi igång och jagar troll i TROLLJÄGAREN och lyssnar på livepod av Oknytts När vi talar om trollen om NORDISKA VÄSEN I NORDISK SKRÄCKFILM.
Årets filmprogram avslutas med post-apocalyptiska och helt galna PRISONERS OF THE GHOSTLAND där Nicolas Cage spelar en läderklädd cowboy-samurai i regi av den japanska legendariska provakatören Sion Sono.

Och mer än så blir det! Se hela programmet HÄR

Annat kul på festivalen:
* Monsters of VOD – där vi i samarbete med Draken Film och Njutafilms och erbjuder ett stort antal filmer online.
* Internationell kortfilmstävling
* Prova-på brädspel med skräcktema i samarbete med Dragon’s Lair
* Monsters on Tour
* Monstermässa med merch och film och mycket mycket mer!

© Monsters of Film

print

Våra samarbetspartners