BRIAN SETZER ger idag ut sin nya soloplatta + ny video!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

BRIAN SETZER GER IDAG UT SIN NYA PLATTA GOTTA HAVE THE RUMBLE SOM ÄR HANS FÖRSTA SOLOPLATTA PA SJU ÅR OCH GER SAMTIDIGT UT EN VIDEO FÖR LÅTEN ROCKABILLY BANJO!

Rockabilly Banjo, som skrevs av den ikoniska låtskrivaren, sångaren och trefaldigt Grammy-belönade Stephen “Dibbs” Preston (The Rockats), är en upplyftande, countryfierad rockabillylåt som belyser Setzers begåvning som banjospelare och med Paul Franklin på steel-gitarr. Albumet finns nu tillgängligt som CD och digitalt via Surfdog Records och vinylen ges ut senare i höst.

“Jag och Dibbs hängde tillsammans och det är en av de få gånger som någon har gett mig en låt utan text,” säger Setzer. “Så Dibbs sa, “hey, du spelar ju banjo på ett sätt jag älskar”. Du vet, banjo får ju folk att dra på mungiporna och många är på mig att spela banjo. Så Dibbs säger, “hey, jag har en låt, vad tror du om den här?” och jag tänkte Wow! Låt oss städa upp den lite grann. Det blev plattans sista låt. Legendaren Paul Franklin spelar steel. Det var riktigt skoj och ett kul och bra sätt att avsluta den soppan som kallas 2020!”

Rockabilly Banjo är uppföljare till plattans första två singlar, Checkered Flag, som skrevs med Setzers polare Slim Jim Phantom från The Stray Cats, samt Smash Up On Highway One som Setzer skrev tillsammans med sin mångårige vän och samarbetspertner Mike Himelstein.

GOTTA HAVE THE RUBLE producerades av Julian Raymond (Glen Campbell och Cheap Trick) och samtliga låtar är helt eller delvis skrivna av Brian Setzer och spelades in i Minneapolis (Setzers nuvarande hemstad) och Nashville. GOTTA HAVE THE RUMBLE är ett glödhett album från början till slut. Amerikansk musik på full volym med låtar som är fulla av dynamik och attityd. Bland guldkornen kan nämnas Checkered Flag, Smash Up On Highway One, Drip Drop, The Cat With 9 Wives, One Bad Habit samt Rockabilly Banjo.

Brian Setzer – Gotta Have The Rumble: Låtlista
1. Checkered Flag
2. Smash Up On Highway One
3. Stack My Money
4. The Wrong Side of the Tracks
5. Drip Drop
6. The Cat With Nine Wives
7. Turn You On, Turn Me On
8. Rockabilly Riot
9. Off Your Rocker
10. One Bad Habit
11. Rockabilly Banjo

Utgivningsdatum
27 augusti 2021

Tillgängliga format
CD & digitalt. LP ges ut senare i höst.

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners