DAVID SUNDIN bland Bonnier Carlsens höstnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Losing big or losing everything av Niclas Christoffer
Hungerspelen möter Biggest Loser i ett framtida skräck-scenario där vikt och hälsa bestämmer dina rättigheter. De 14-åriga tvillingarna Xerena och Xerene hamnar i världens populäraste dokusåpa där allt handlar om att gå ner i vikt. Vinnaren får tillbaka sina rättigheter och får leva ett liv i lyx. Men det finns en hake – de som inte vinner dör. En bok som får läsaren att bita på naglarna hela vägen till slutet.
Ålder: Unga vuxna
Utgivningsdag: 2021-08-19

Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst av David Sundin
En bok som krånglar ÄNNU mer och som bits och luras för att verkligen inte bli läst. Uppföljaren till David Sundins succé ”Boken som inte ville bli läst” är såklart en bok som VERKLI-GEN inte vill bli läst. Fylld med ännu mer mysig högläsning med stora mängder skratt. En hyllning till ordet, boken och den gemensamma läsningen. Den här boken tvingar läsaren att apa sig, klura på ett och annat samt säga snälla saker. Det kommer att bli svettigt, men det kommer att vara värt det!
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-08-23

Knotan krockar av Per Bengtsson
Illustratör: Per Gustavsson
Knotan gillar att krocka. Klara, färdiga, spring med gåvagnen! Klong i elementet, brak i byrån, duns i dörren. Åh nej, nu gick vagnen sönder. Den kan inte krocka mer! Som tur är kan pappa laga den igen, men var har Knotan tagit vägen nu? Tuffa, roliga småbarnsböcker om upptäckarglada Knotan och tålmodiga pappa. Per Bengtssons rytmiska text och Per Gustavssons expressiva bilder skapar härlig igenkänning och dramatik.
Ålder: 0–3 år
Utgivningsdag: 2021-08-25

Gränsen av Maria Nilsson Thore
Någon har målat ett tjockt rött streck längst bort på gården där Nono bor. Där går gränsen. Bortanför den är det förbjudet att vara. De flesta barnen leker där man får, inte mer med det. Men i Nono kliar det i hela kroppen när hon tänker på gränsen. Vad betyder egentligen förbjudet? En berättelse om vuxnas gränssättningar och barnets utforskande; om den kittlande känslan att kliva över en gräns, men också om vikten av att veta att tryggheten väntar därhemma.
Ålder: 3–6 år
Utgivningsdag: 2021-08-25

Musikmysteriet av Martin Widmark
Illustratör: Helena Willis
Hela Valleby har samlats för att se det berömda dansbandet Errols. Det blir en kväll att minnas – men dagen därpå är alla biljettpengar stulna! Vem ligger bakom? Kan det vara Sara från cafét, som verkar betuttad i sångaren? Eller är det den kaxiga trummisen Nadja Ra-Kadam? Och varför tycker Maja att hon har sett den engelske basisten förut någonstans …?
Ett extra färgstarkt LasseMaja-mysterium där trumsolon trummas, buggar buggas och en oväntad familjehemlighet avslöjas.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-08-26

Maryam och hjärtegästerna av Minoo Shams
Illustratör: Katarina Strömgård
Maryams mamma väntar tvillingar! Det betyder att mormor kommer och hälsar på dem i Sverige! Och med två barn i magen måste hon väl stanna dubbelt så länge? En lättläst, stark och rolig berättelse om konflikter i skolan, att vara osams med sin mamma och att längta efter släktingar långt bort. Och om vänskap som hjälper dig genom allt.
Ålder: 6–9 år
Utgivningsdag: 2021-08-31

Sommarens boksläpp
Sommarens böcker bjöd på nya och gamla bekantskaper. Kärlekstrubbel och rafflande fantasyspänning. Fotboll eller esport, ishockey, press och rivalitet. Och bästa vänner som prankar ihop, håller ihop. Eller …?

Gamers: Dubbelspel av Andreas Palmaer, Illustratör: Jonas Källberg
Eva & Adam. Att vara eller inte vara kompis av Måns Gahrton och Johan Unenge
Bit Ihop! av Ida Björnstad och Marie Oskarsson
Anna K:s hämnd av Josefin Johansson
Ylvania. De bortglömdas stad av Ylva Hällen, Illustratör: Marcus Gunnar Pettersson

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners