DRAGGED UNDER ger ut ny video!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Metal/Core-bandet Dragged Under från Seattle och Mascot Records/Mascot Label Group presenterar Brainwash Broadcast feat. Spencer Chamberlain. Bandet berättar: “Brainwash Broadcast är inte en supernyanserad allegori den är mer som en journalanteckning om sensationshysterin inom media som vi dagligen bombarderas med. Du kan höra samma händelse rapporterad från två olika ideologier och tänka på två olika saker. Det kan ibland vara svårt att skilja satir från verkliga nyheter då vi översvämmas av subjektiva åsikter och smaskiga rubriker. Vi har ett problem med diversiering och rädsla och våra “journalister” och media är orsaken.”

Dragged Under ger sig ut på turné som förband åt Beartooth den här veckan. Den första konserten äger rum på House of Blues i Las Vegas, Nevada, USA den 14 augusti. Turnén tar sedan bandet från kust till kust med avslut den 25 september i Grand Rapids, Minnesota, USA på 20 Monroe.

Den 6 augusti gav bandet ut WE’LL DO IT LIVE på Mascot Records/Mascot Label Group. I samband med det presenterade Dragged Under Hypochondria.

Tidigare gav Mascot Records ut en utökad version av bandets debutalbum The World Is in Your Way med två bonusspår: Just Like Me och Feel It. Tony Cappocchi (sång), Ryan Bruce (gitarr), Sean Rosario (gitarr), Hans Hessburg (bas) och Kalen Anderson (trummor) balanserar elegant trashig punk, skränig hardcore, teknisk metal och melodiös alt rock. Fram till idag har plattans låtar streamats 12 miljoner gånger totalt och bandet har hyllats av Alternative Press som ett av de 20 album som tog metalcore ett steg framåt under 2020. De skrev: “the full-length debut by Dragged Under sounds like a dream playlist made by a 2000s scene kid. There’s some melodic, deathcore, pop punk, some post-hardcore and then some nu metal and Foo Fighters to listen to when no one’s around.”

Så här säger frontfiguren Tony Cappocchi om att komma till Europa: “För många av oss var att komma till Europa på vår bucket list men vi var inte säkra på att det någonsin skulle bli av. Så att vår dröm slår in pga musiken för att spela på festivaler vi bara drömt om att få uppträda på är överväldigande.”

Om de kommande spelningarna med Beartooth säger Cappocchi: “Det är så klart fantastiskt att få turnera med band som Beartooth och Wage War. Det är band som är riktigt heta just nu och med otroliga låtar. Med EPn hoppas vi ge våra fans en föraning om vad de kan förvänta sig när vi väl börjar spela live igen. Vi hann bara göra en handfull spelningar efter plattan så det är ett sätt att ge vår publik ett nytt perspektiv på äldre material.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners