KNIGHTS OF THE REALM släpper första singeln från det kommande albumet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Då och då dyker det upp band som är redo att ta sig an världen… Svenska Knights Of The Realm dundrar in med besked och från första tonen i introt till den sista i outrot levererar de sin unika skopa av klassisk 80-talsmetal.

Knights Of The Realm samlar många år av Heavy Metal-erfarenhet och har tillsammans skapat en grym metalmaskin. Larry ”The Hammer” Shield (Lars Sköld) har turnerat och spelat in plattor med det legendariska bandet Tiamat så länge han kan minnas, och är utan tvekan bandets ryggrad. Magnus ”Megalomangan” Henriksson har skapat historia med sitt band Eclipse sedan början av 90-talet och är en genuin gitarrhjälte, som ställer skåp med dom tunga riffen, men låter även fantastiska melodier sväva högt i skyn. Mean Machine (Marcus von Boisman) har levt i metallens skugga i många år och spelat med de svenska banden Windupdeads och Stormen. Namnet Mean Machine säger väl allt. Han levererar de där höga, flygande rocktonerna vi alla älskar, med både attityd och känsla.

Det är kärleken till heavy metal som är drivkraften bakom Knights Of The Realm. Målet från början var att skriva de där metal-hitsen som skulle, eller borde, varit med på albumen medlemmarna lyssnade på när de växte upp. När låtskrivarprocessen drog i gång var det som att öppna Pandoras ask. Det kändes som att låtarna bara hade legat och väntat på att få släppas lösa, och bandets samlade idéer, drömmar och erfarenheter smälte ihop till något nytt. Låtar som förhoppningsvis kan dra in en ny generation rockers till metallklubben som vi alla älskar.

Knights Of The Realm har siktet inställt på att sprida sin musik till så många metallälskare som möjligt, och ha det jävligt kul medan dom gör det. Dom är redo att ge sig ut på sitt korståg och ta sin rättmätiga plats på metalltronen som Knights Of The Realm.

I dag bjuder Knights of the Realm på ett smakprov av sitt debutalbum i form av singeln Fields Of Fire. Låten talar för sig själv och är den ultimata introduktionen till ”The Realm”!

Det självbetitlade albumet Knights Of The Realm kommer att släppas på CD, LP och digitalt 12 november.

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners