MORTAL KOMBAT, JÖNSSONLIGAN och FRENCH EXIT med Michelle Pfeiffer bland juli månads DVD-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Högsommarvärme och en hög med filmer! Kan det bli bättre? Juli månad bjuder bland annat på en ny briljant rollprestation av Michelle Pfeiffer och en svensk klassiker – i rebootat format. Ja, “Bäst i test” Sundin, Dorsin och Ankan har tagit sig an vad som brukar kallas en svensk komediklassiker: Jönssonligan (som faktiskt från början var dansk, men då inte med namnet Jönsson). Lysande eller inte? Döm själva …

Michelle Pfeiffer gör aldrig en dålig rollprestation och hon är i sitt esse i excentriska French Exit – där hennes rollkaraktär flyttar till Paris med älskad katt och son (i den ordningen). Sonen spelas av Lucas Hedges, en av sin generations klarast lysande stjärnor. Tidigare filmmorsor har spelats av Frances McDormand (Three Billboards …) och Julia Roberts (Ben Is Back).

Great White ingen ny Jaws

Allsvenskan, Premier League, fotbolls-EM … Har du inte fått nog av fotboll i år, – kolla in Manchester United-dokumentären The United Way. Det blir givetvis en del om hur man skruvar den som Beckham …

Jaws (Hajen) av Steven Spielberg räknas som den första sommarblockbustern någonsin. Kan du inte få nog av mordiska hajar rekommenderas Great White – men nej, någon ny Jaws är det inte.

Historien bakom Creation Records

Är gulliga grisar (typ Babe) mer din melodi – spana in grisen i nya A Cinderella Story. Livet är grymt! Finns det en god fé för kultingar?

Sanna historier säljer – och filmas ofta. Alan McGee växte upp i Glasgow men det var i London som han grundade Creation Records, det legendariska skivbolaget som gett ut Primal Scream, My Bloody Valentine och Oasis … Spana in “den sanna historien” i Creation Stories.

Allt detta och lite till under juli månad.

5 juli
Se upp för Jönssonligan – SF Studios
French Exit – Sony Pictures

19 juli
Great White – Noble Entertainment
Mortal Kombat – Warner Bros
The United Way – NonStop Entertainment

26 juli
A Cinderella Story: Starstruck – Warner Bros
Den längsta dagen – TriArt Film
Prosjekt Z – SF Studios
The Postcard Killings – Noble Entertainment

30 juli
Creation Stories – Njutafilms

Skriven 2021-07-01

print

Våra samarbetspartners