BREAKING NEWS IN YUBA COUNTY – så många stjärnor, så lite skoj i komedi om 15 minuters berömmelse och torpeder

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Tate Taylor
Skådespelare: Allison Janney, Mila Kunis, Awkwafina, Wanda Sykes, Juliette Lewis
Land: Storbritannien, USA
År: 2021
Genre: Komedi, Brott, Drama
Längd: 96 minuter
Format: DVD, VOD
Distributör: SF
Betyg: 2

Allison Janney, Awkwafina, Mila Kunis och Juliette Lewis dyker upp i Tate Taylors nya svarta komedi om berömmelsekultur, tv-soffor och tabloider.

Allison Janney (Oscarsvinnare för I, Tonya) spelar Sue, en osynlig och beige kvinna som har fått nog av att vara osynlig. Sue anmäler sin döde make Karl (Matthew Modine) som försvunnen för att få sina femton minuter av berömmelse. Vad Sue inte vet är att Karl har blivit indragen i skumraskaffärer och pengatvätt via sin strulige bror Petey.

Torpeder skickas ut

… och allt styrs av bowlingkungen Kim (Keong Sim). Pengar saknas. Kim är inte nöjd. Alltså skickas ett par torpeder ut: Kims dotter Mina (Awkwafina), och Ray (Clifton Collins Jr., som vann pris för bästa skådespelare för sin roll i Jockey på Sundance).

Nancy (Mila Kunis) är en tv-reporter som råkar vara Sues halvsyster, och hon behöver verkligen ett scoop … Men Sue är redo för en större publik och börjar brodera ut detaljerna för att fånga Gloria Michaels (Juliette Lewis) intresse.

Så många stjärnor utan att det blir roligt

Regina Hall dyker upp som kvinnan som får fallet med den försvunne maken på sitt bord, Wanda Sykes spelar ägaren till möbelaffären där Petey jobbar och Ellen Barkin spelar hennes flickvän.

Det är något av ett mysterium hur så många stjärnor och annars duktiga skådespelare kan klämmas in i samma komedi, utan att det blir bra eller roligt och utan att någon av dem är bra eller rolig.

Med undantag för Allison Janney. Hon tar ut svängarna rejält i sin roll, och fördjupar ett porträtt av en kvinna som fått nog av att vara osynlig. Hon kräver att bli sedd och att få berätta sin historia – även om den råkar vara påhittad.

Skriven 2021-06-20

print

Våra samarbetspartners