DANNY ELFMAN släpper singel och annonserar nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Danny Elfman är en av Hollywoods allra största tonsättare och har skrivit musiken till en mängd stora filmer, bland dem Edward Scissorhands, Batman, The Nightmare Before Christmas, Spider-Man, Men In Black, Milk och Good Will Hunting. De tre sista blev han också Oscars-nominerad för. Elfman står även bakom titelmelodierna till både Desperate Housewives och The Simpsons.

De senaste månaderna har dock Elfman släppt lös sin egen kreativitet och levererat ett antal sololåtar, bland annat Happy, Sorry och Love In The Time Of Covid. Elfman, vars karriär startade som sångare i bandet Oingo Boingo på det tidiga 80-talet, tillkännager att han förutom den här singeln också släpper albumet Big Mess 11 juni. Efter att solokarriären tagit paus i hela 37 år levererar Danny Elfman nu ett dubbelalbum, där dystopiska texter möter taggiga gitarrer och de svepande orkestrala arrangemangen han blivit så känd för.

Albumet platsar inte i nåt fack – ibland är det taggigt och gränsande till industry, medan nästa låt består av hypnotiska syntar och orkestrala arrangemang. Det genomgående temat är dock de samhällskritiska texterna som på grund av pandemin och allt den fört med sig dragits till sin spets. “I knew from the start that this wasn’t going to be a neat, easy-to-categorize record, it was always destined to be this crazy cacophony, because that’s who I am. The Big Mess is me.” Detta säger Danny Elfman när han reflekterar över sitt kommande album.

Låtlista
01. Sorry
02. True
03. In Time
04. Everybody Loves You
05. Dance With The Lemurs
06. Serious Ground
07. Choose Your Side
08. We Belong
09. Happy
10. Just A Human
11. Devil Take Away
12. Love In The Time Of Covid
13. Native Intelligence
14. Better Times
15. Cruel Compensation
16. Kick Me
17. Get Over It
18. Insects

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners