JUDAS AND THE BLACK MESSIAH, OUR FRIEND och RESISTANCE bland juni månads DVD-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sommar och sol och … några regniga dagar perfekta för filmmaraton.

Har du längtat efter att få se Naomi Watts och Pica Pica (alltså en skata) i filmiska huvudroller – kolla in Penguin Bloom.

Går från klarhet till klarhet

Jessie Eisenberg tar hjälp av judiska pojkscouter i andra världskriget dramat Resistance. Charlotte Gainsbourg glänser i Lux Æterna.

Dubbel Oscarsglans fick Judas and the Black Messiah. Brittiske Daniel Kaluuya går från klarhet till klarhet i sina rolltolkningar och vann för bästa manliga biroll och så belönades filmen även för bästa originalsång. Husavik (My Hometown) med sång av Molly Sandén föll på mållinjen.

Slovakiskt krig- och kärlek-drama

Akwafina dyker upp i en liten roll i märkliga Breaking News in Yuba County. Konstigt triangeldrama med Dakota Johnson i huvudrollen blir det i Our Friend.

Det slovakiska VM-laget i ishockey fick en drömstart. Även slovakisk film förtjänar att uppmärksammas – Little Kingdom är ett krig- och kärlek-drama där skådespelarna känns igen från så skilda produktioner som Vikings och Downton Abbey.

Errol Flynn huvudperson i matinéäventyr

Och … alla som inte fått nog av pandemi och lockdown kan kolla in Locked Down med duon Anne Hathaway och Chiwetel Ejiofor.

Var det bättre förr? Gamla tiders störste matinéhjälte, den skandalomsusade Errol Flynn, är huvudperson i Äventyraren Flynn – ett modernt matinéäventyr med manus av Errol Flynns barnbarn Luke Flynn. Månaden avslutas med hattrick i Oscars och en stor Walt Disney succé – Nomadland, där Frances McDorman lär sig läxan “Let it go” den hårda vägen.

Allt detta och lite till kommer att finnas på DVD, BD och VOD under juni månad.

7 juni
Penguin Bloom – SF Studios
Lux Æterna – Njutafilms
Locked Down – Warner Bros

14 juni
Äventyraren Flynn – Studio S Entertainment
Judas and the Black Messiah – Warner Bros
Breaking News in Yuba County – Paramount Pictures
Disturbing the Peace – Noble Entertainment
Lizzie – Noble Entertainment

21 juni
Silk Road – Lionsgate
Our Friend – SF Studios
Little Kingdom – Njutafilms

28 juni
Resistance – Warner Bros
Nomadland – Walt Disney Pictures

Skriven 2021-05-30

print

Våra samarbetspartners