MALMÖ REDHAWKS: Marcus Sylvegård återvänder

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks har klart med en hemvändare. Efter två säsonger i Småland är Marcus Sylvegård, 22, klar för en återkomst i moderklubben.

– Jag känner en stor ära och stolthet. Det är alltid speciellt att få komma hem. Jämfört med senast har jag skaffat mig mer rutin. Då var jag barnet i laget och nu känner jag mig mer vuxen och mogen samt mer bekväm i min roll i gruppen. Det ska bli roligt att bli en del av det här gänget igen och något jag verkligen ser fram emot. Jag vill vara med och ta klubben uppåt, att vi ska bli en storklubb. Den stora drömmer är att vinna guld med Malmö, säger Marcus Sylvegård själv i en kommentar.

Knappa två veckor har hunnit passera sedan Marcus Sylvegård var tongivande i det Växjö Lakers som fick lyfta Le Mat-pokalen efter att ha besegrat Rögle med 4-1 i SM-finalserien. Under de fem finalmatcherna var Sylvegård också en av de främsta aktörerna på isen, då han svarade för två mål och fem assist.

– Vi får hem en spelare som utvecklats väldigt mycket sedan han var här senast. Han har sedan tidigare fått en etikett som kampspelare och visst är han stark i de momenten, men han kan absolut spela med puck också. Det har han bevisat, inte minst under SM-slutspelet, där han var en Växjös bästa spelare. Nu kommer han också hem med ett stort självförtroende, till den klubb som han brinner för, säger Redhawks huvudtränare, Joakim Fagervall, i en kommentar.

Kontraktet gäller över de två kommande säsongerna för Marcus Sylvegård. Han ansluter till truppen om ett par veckors tid.

FAKTA / Marcus Sylvegård
Född: 1999-05-04
Födelseort: Gessie
Längd/vikt: 184 cm/86 kg
Position: Forward
Skjuter: Höger
Moderklubb: Malmö Redhawks
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Oskarshamn, Pantern, Växjö Lakers, Kristianstad
Meriter: SM-guld 2021, USM-guld 2014, JSM-brons 2016
Aktuell: Återvänder till Redhawks och har skrivit på ett tvåårsavtal

Spelarprofil Marcus Sylvegård

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners