ROSAMUNDE PILCHER : VÄGEN HEM – svepande framgångsrik familjeberättelse, modell Downton Abbey

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Day of the Storm
Förlag: Printz
Översättning: Lena Torndahl
Genre: Skönlitteratur
Antal sidor: 931
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-04-14

Året är 1935. Judith Dunbar ska börja studera på en omtalad internatskola i Cornwall, medan hennes mamma och syster ska åka till Singapore där pappan arbetar. Samväldet är starkt. Traditionerna är starka Judith vet vem hon är och var hon hör hemma. Eller?

På skolan blir hon vän med Loveday Carey-Lewis, och han introducerar henne till en helt annan värld, full att “fint folk” (tänk “upstairs” i Downton Abbey eller Gosford Park). Judith kommer in i en privilegierad värld med pengar, dramatik och helt andra värderingar.

Livet förändras för alltid

Hon blir så småningom en del av den brittiska aristokratin. Men livet är inte så inrutat och beständigt som det verkar, eftersom ett nytt världskrig är i antågande – och ännu en gång kommer Judiths liv att förändras för alltid.

Vägen hem är en av Rosamunde Pilchers bästa, mest framgångsrika och mest omtyckta böcker. Nu är den aktuell som första bok i en serie med tre svenska nyutgåvor från Printz (två andra klassiker kommer ut senare i år).

Började skriva böcker som sjuåring

Rosamunde Pilcher föddes 1924 i Cornwall. Många av hennes bästa böcker utspelar sig i detta landskap – och hon började skriva böcker som sjuåring. Som tjugofemåring blev hon utgiven.

Svepande familjeberättelser, mysiga Cornwallmiljöer, trivsamma engelska gods och gårdar och vindlande relationer är Pilchers signum – allt det finns det ett överflöd av i Vägen hem!

print

Våra samarbetspartners