ANETTE NILSSON : DEN BLOMSTRANDE KÖKSTRÄDGÅRDEN – härlig, inspirerande och matnyttig

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Roos & Tegnér
Foto: Monika Norrby
Genre: Trädgårdsskötsel
Antal sidor: 158
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-03-29

Trädgårdsintresset är på topp i Sverige – pandemiåret 2020 blev det till en “record breaking” miljardindustri. Vi stannade hemma sommaren 2020 och odlade våra trädgårdar och kolonilotter. Ungefär 60% av befolkningen i Sverige odlar. Men trädgård är så mycket mer än vackra blommor … Varför inte skapa något som är både matnyttigt och vackert?

Varför inte låta grönsakslandet trona på framsidan av huset? Varför inte utnyttja den optimala näringsrika jorden till sommarblommor – och få ett snittblomsland på köpet som lockar pollinatörer till din ekologiska grönsaksodling? Varför inte glädja sig under vinterhalvåret med att mysa med frökataloger och planera årets färgtema?

Ludvig XIV gillade också snittblommor

Fransmän kan redan detta, att kombinera det vackra och det nyttiga – det kan bland annat beskådas på slottet Versailles ägor utanför Paris. Ja! Ludvig XIV gillade också färska grönsaker och snittblommor! – och det kallas “potager”.

Härlig, inspirerande, matnyttig

Trädgårdsprofilen Anette Nilsson har skapat den ultimata “Potager på svenska”.

Härlig, inspirerande, matnyttig … om allt från hur du skapar den optimala jorden för ditten och datten till hur du skapar grädden på moset – det fluffiga, blommande överfloret.

Det här är helt klart en av årets tre bästa trädgårds-/odlingsböcker.

print

Våra samarbetspartners